nefes vatan sağolsun

independence
artik hakkinda bir $eyler yazabilirim, izledim evet ve sinemada izledim, korsan degil, vallahi lan.

neyse;

oncelikle film doguyu anlatiyor, doguda yapilan, sinirda yapilan askerligi anlatiyor ve kesinlikle ne askerligi susluyor $irin hale getirmeye cali$iyor, ne de terorizm ile yapilan sava$i oldugundan daha zor gostermeye cali$iyor. filmi belgesel olarak izlemek sanki daha mantikli, benim goru$me gore gercekten bir belgesel olmu$.

oncelikle $unu vurgulamak lazim, film 1993 senesinde geciyor, yani bundan 16 sene once. cok zaman gecmemi$ evet ama gecen zamanin coklugundan daha cok $ey degi$ti sinirda, doguda ve askerlikte. $imdi doguda askerlik yapmaya kalksaniz bu manzaralarla kar$ila$mazsiniz emin olun.

hayir film iddia edildigi gibi oscara aday olabilecek nitelikte degil, yani hollywood’da da cekilmi$ olsaydi bu film, bu hali ile oscara falan aday olamazdi ama oscara aday olamazdi demek kalitesiz demek degil kesinlikle, paragraf yanli$ anlama kurbani olmasin. film gelmi$ gecmi$ en guzel askeri film, askerligi anlatan film, terorizm ile mucadeleyi anlatan film.

oyuncularin dogalligi beni benden aldi. bir tane bile me$hur oyuncu yok ama her biri ayri ayri en kralina be$ basar nitelikte oyunculuklar sergilemi$ler. birbirinden enfes mimiklere, oyunculuklara denk geldim filmde, turk sinemasinin henuz ke$fedilememi$ yetenekleri kar$isinda saygi ile egildim kolami icerken. hele yuzba$inin ictima esnasinda sergilemi$ oldugu performans beni benden aldi savurdu apayri yerlere. harikaydi tek kelimesi ile.

spoiler vermeyecegim, en azindan bu entryde bunu yapmayacagim, belki ileride ayni ba$lik altinda yazacaklarimda veririm ama $u anda degil. diyecegim o ki gidin izleyin gorun filmi, ayirdiginiz 2 saatinize de deger, vereceginiz 11 liraya da deger. zaten ogrenciyseniz ya da ogretmenseniz daha da az vereceksiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol