kürt milliyetçiliği

tokalon
durum aslında şöyle başlar, önce din temelli ayaklanmalar başlar. cumhuriyet döneminden sonra modadır çünkü. sonra yetmişlerde kolektivizm ve sosyalizm kavramları gelişir. bu dönem sosyalist bütün platformlarda ’lan bu türk/çerkes/ermeni/arap’ demeden omuz omuza emperyalizme karşı savaş verilir. sonra 80 sonrası özellikle 90’ larda ulus-devlet sorunsalı gündeme gelir. artık sınırları çizilmiş bir devlet zamanı gelmiştir. çünkü böyle bir zihniyete göre devlet olmak üst düzey bir homojenliği gerektirir.

bu kadar sistematik hareket eden, bütün dönem ’koşullarını’ yerine getirmiş bir topluluğun,sadece kendi kimliklerini korumak adına, kıyıma gitmesi, karşılarında kıyama duracak adamların bulunması için tek sebep değildir.kürt miliyetçiliği terör’ ün belki başlangıcının değil ama süreğenliğinin önemli bir aygıtıdır.

bu yazı hiçbir şekilde kürt karşıtlığı içermemektedir. lütfen alçak bir yerde ya da munzur’ un kıyısında bir gölgelikte saklayınız... çünkü hepimiz biriliz efendim ’kürt’ eşittir ’tu kaka’ değildir.kürt merttir hatta. fakat sistem azınlıkları bu kadar kavramışken bir yerden başlayıp ayılmak gerekir.
artık...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol