cehennem

lethe
cehennem tasvirlerinin hep ateş ve yanma içerikli olduğu dikkatinizi çekmiştir. şahsen benim çekti. yani çekmese bu yazıyı yazmazdım zaten, niye yazayım?
sonra arabistan ın ne kadar da sıcak ve cayır cayır güneş altında yanan bir ülke olduğu da dikkatinizi çekmiştir. şahsen benim çekti.
şimdi bu iki bilginin ikisi birden dikkatimi çekince, ben bir daha düşündüm. dedim ki kendi kendime (evet kendi kendime konuşuyorum, ne var, kazanın doğurduğuna inanıyorsun da...neyse) ben hayatımda hiç kar kış görmemiş olsam, donarak ölenlerden haberim olmasa mesela ve sıcaktan acayip muzdarip olsam, en korkulu rüyam ateş olsa, haliyle en çok ateş ile cezalandırılmaktan ya da ateşle istemediğim bir pozisyonda muhatap olmaktan korkardım. yani o durumda bana desen ki buzlar içinde, buzzz gibi sular içinde, karlar içinde acılar çekeceksin. "ya manyak mısın?" derim, "yolla bana o buzları, yanıyoruz burda mınakoyim." derim.

şimdi ben bir şey demek istemedim. beyin fırtınası yapıyoruz şurda. bak fırtına falan dedik, bi ürperme geldi bana. bir de aklıma geldi şimdi, ya allah muhafaza 500lü 600lü yılların arabistanında ışın kılıcı falan olsaydı?

tanımsız bırakmayalım, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşe sahip yer.
tanımı da sallamadık herhal, bakara 24. ayet:
"fakat yapamazsanız -ki hiç bir zaman yapamayacaksınız- o halde kafirler için hazırlanan -çırası insanlarla taşlar olan- o ateşten sakının!"
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol