hz muhammed e muhammed demek

independence
ki$inin dini ve peygamberi gectim, o dine ve o peygambere inanan bireylere kar$i yapmi$ oldugu en buyuk saygisizliklarindan birisi.

inanirsin inanmazsin o ayri mesele, ancak dunya nufusunun hic de yabana atilmayacak bir kisminin peygamberi olarak sevdigi, saydigi ve inandigi bir insana askerlik arkada$inmi$ muamelesi yapmak, sifatini gormezden gelip ismi ile hitap etmek ve sirf marjinal bir hava yaratmak ugruna ve sirf tepki toplayabilmek adina boyle bir saygisizligi kendisine hak gormek, toplumdaki en cahil insanin dahi yapmayacagi denli buyuk bir kor cehalet ornegidir.

hele hele abdullah ocalan’a bile "sayin" ibaresi ile hitap edilen bir ulkede, bu ve benzeri uc noktalardaki hitaplarin altinda dalginlik yahut saflik aramak mumkun degil. $ahsi kanaatime gore yapilan bu soylem sadece ve sadece marjinalligi gotunden anlamak ve "ilgiyi uzerimde toplayayim da yolu yordami onemli degil" gibi zehirli bir du$unce tarzinin di$a vurumundan ibarettir ki bunu yineliyorum uzerine basa basa, toplumun icerisindeki en kara cahil bireyin dahi alet olmayacagi bir du$unce tarzidir.

bu $ekilde toplanilan ilginin en kisa zamanda misli $ekilde saygisizliklarla bireyi bulu$turacagi da hic sekmez bir realitedir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol