alin verin ekonomiye can verin

superkahraman
ülkenin zamane ekonomi bakanlarından birinin kafkaesk karısı, "kocamın ameliyatını nerede yapayım ey tanrım" diyerek yattığı istihareden "cleveland" cevabını alarak kalmıştı gel zaman git zaman önce.

bak ekonomi bakanı diyorum, türkiyede hastane yokmuş gibi cleveland usa diyorum, ekonomiyi kalkındırmak için ise halka simit alın diyenlerden bahsediyorum.

bunlar yüzünüzden batan ekonominin halka simit, çiçek aldırarak mı düzeliceği düşünülüyor acaba. ekonomide hareketlilik yaratmaksa amaç önce siz adam olunda ameliyatınızı türkiye de yaptırın, çocuklarınızı türkiye de okutturun, mısırlarınızı türk çiftçisinden alın, tarım arazilerini israile, suriyeye peşkeş çekmeyin, bilime destek verin, abuk subuk sansürlemeyin, su kaynaklarını verimli kullanın, proje üretin, proje satın almayın, işsizliği ortadan kaldırın, eğitim seviyesi düşük ailelere daha az çocuk yapmalarını salık verin, üçten aşşağısı kurtarmaz gibi deli saçması şeylerle gündeme gelmeyin, sanata ve sanatçıya destek çıkın, eser üretimini teşvik edin, sağda solda heykelleri toplamayın...

daha ne diyem, mahmut mu diyem?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol