sarıyer

instrument
doğduğum, büyüdüğüm ve hala da ikamet etmekte olduğum memleketimdir sarıyer. istanbul denemez. istanbuldan apayrı bir şehir gibidir sarıyer. insan burda yaşayınca kalabalık semtlere gittiğinde öyle boğuluyor ki, insanların böyle kalabalık yerlerde nasıl yaşayabildiklerini düşünüyor kara kara. üzülüyor sonra.

son zamanlarda biraz daha kalabalıklaşmış olsa da yine de istanbulun en sakin ilçesidir. boğazun en güzel yerlerinde kıyılarının olması da cabası. sahili boyunca üç tane koy barındırır. büyükdere koyu birincisidir. bu koy sahil güvenliğe aittir. ikinci ve üçüncü koylarıysa sadece zenginler içindir. tarabya ve istinye koyları. yatı teknesi olan buralara demirler. istanbulun tek ormanı sayılabilecek belgrad buradadır. emirgan korusu da bu ilçeye aittir. yine istanbulda denize girilebilen en temiz yer kilyos ve demirciköy sahilleri ve kumsalları da buradadır. rumeli feneri mutlaka görülmelidir. eski bir kale vardır.

ve mutlaka sahilinde bir balıkçıda balık yenmelidir. hadi balık yiyemediniz en azından oturup bir bira için. karadenizden gelen püfür püfür kuzey rüzgarını içinize çekerek oturun biraz. şehrin gürültüsünden az da olsa uzaklaşmış olursunuz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol