dusuk not alanları kendine yakın hisseden öğrenci

lehavledelakuvvet
başlık kötü oldu, uykusuzdan tanıdığımız fırat ın deyimi ile götüme benzedi. anlatmak istediğim bir sınavdan düşük not alan öğrencinin, aynı sınavdan düşük not alan öğrencilere yakınlık duyması hadisesidir ki çok yaygındır bu insan türü.

geçenlerde bir sınav olduk ki aman aman, siyaset sosyolojisi vizesi, sınav bitti çıktık, benim sınavım o kadar kötü geçmiş ki sanıyorum ki herkes döküldü, birisine soruyorum abi sınav nasıldı, kazıktı ya ne biçim sormuş adam, karşıdan cevap geliyor, ne kazığı lan, acaip basitti sınav. işte bunu söyleyen adam anam babam olsa benim gözümde değeri yoktur. ulan yavşak sınavım berbat geçmiş, moralim bozuk, sen karşıma geçmişsin ne zoru lan dalyarak kopkolaydı diyorsun. işte sevgili arkadaşlarım bu adamı ben anında silerim, silerim çünkü benden yüksek not almıştır ve bana "sabaha kadar batak atacğına derse çalışsaydın" bakışıyla bakar.

ancak başka bir durum var ki o apayrı, güpgüzel... sınavı kötü geçen bir insana rastladım, "ya baba sınav ne biçimdi acaip zordu ya" "ya hacı sorma ya, sıçtım resmen sıçtım."

drankkkkkk!!!

işte bu adam, işte bu insan ki bu muhabbetten önce sınıfta bir kere yüzünü görmüşüm, tek kelime konuşmamışım ara sıra birbirimize kafamızı eğerek ağzımızı da yarım açarak sessizce selamın aleyküm demişiz. ama o an, o sihirli an... ah keşke milan kundera olabilsem de anlatabilsem o an hissettiklerimi. çölde su bulan susuz gibi olmuştum. sonra tavla oynamaya gittik beraber, müthiş bir kafa uyumu oluştu aramızda, aynı müzik tarzından hoşlandığımızı, aynı grupları dinlediğimizi, hatta o dinlediğimiz grupların aynı şarkılarının ortak şarkılarının favori şarkılarımız olduğunu fark ettik.

işte böyle, insan başarısızlığında herkesin öyle olmasını ister ki bunu istediğim için kendimle gurur duyuyorum. çünkü en nihayetinde ben insanım, klasik eleme yöntemi vardır doğada, belki daha afilli bir ismi vardır, ama herkes bilir ki hayatta kalmanın tek yolu başarıdır, başarısız olursanız da herkesin başarısız olmasıdır.

sınav sonuçları açıklandığında baktık ki sorular gerçekten kolaymış ki, ortalama 80-85 ti, yeni arkadaşımla ben ise 17 ve 23 almıştık, iki tane daha düşük not vardı, onları da bulma sözü verdik kendimize. bulduk da.

şu an da dört kişi batak atıyoruz, yarın siyaset sosyolojisi finali var.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol