türkan saylan

pirate of garibban
ölümü kendini dindar sanan kimselerce kıça kına yakma törenleriyle karşılanan çok büyük türk hekimi,aktivisti.hayatını tam anlamıyla başka insanlara adamış büyük kadın.
ancak bunları görmek istemeyen cehalet bayraktarları ölüsü üstünde konusarak inandıkları varlıgın gözünde degerlendiklerini sanmaktalar ve cehaletin,kendini bilmezliğin,hatta terbiyesizliğin dibine vurmaktalar çeşitli alanlarda yazdıkları yorumlarla. onların inandıkları varlıga ben inanmıyorum, onların gideceklerini umdukları cennete ben gitmiyeceğim; benim inandıgım varlık iyilik ister insanlardan,herşeyin temelinde sevgi yatar.ve kendini iyiliğe,ufacık çocukların gözlerindeki parıltıya adamış bir insana değer verir.

onu anlayıp değer vermek öyle kolaydı ki.anlamamakta direnenlerce yaşayamadığı huzuru gittiği yerde yaşar umarım.

ayrıca sevinmeyin sevgili kıçı kınalılar, o göçtü evet ama "görevini tamamladı"ğının bilincinde gitti. elbette gidecek herkes, mühim olan görevini tamamladıgını bilmek. o biliyordu. arkasında anlatmak istediklerini anlayan ve geliştirebilecek yeterli sayıda değerli beyin bıraktıgının farkındaydı.özellikle kardelenleri, onu çok iyi anlamıştı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol