29 mart 2009 yerel seçimleri

zifir
bir çok açıdan değerlendirilebilinecek bir seçimdir demokrasi mücadelesidir.
olayı bir müdafaa mücadelesi olarak olarak algılarsak muhalefet kesin galiptir. her iki parti de zaten ellrinde olan çoğu yeri korudukları gibi iktidar partisinin de istiyorum dediği yerlerden babayı almasını sağlamış hatta iktidar partisinin yönetimindeki bir çok şehrin kaybedilmesine yahut bu şehirlerde ciddi bir oy kaybına neden olmuşlardır.
olayı bir şehir alma mücadelesi olarak görürsek yine muhalefetin sönük de olsa bir galibiyeti söz konusudur zira yukarıda da belirttiğim gibi daha önce iktidar yönetiminde olan bazı yerler muhalefet eline geçmiş muhalefetten iktida eline geçen şehre pek rastlanmamıştır.
yok olayı "ben skora bakarım abi %39 oy kaldırdı adamlar" şeklinde algılayacak siyaseti futbol normlarıyla değerlendireceksek iktidarın büyük bir galibiyeti vardır diyebiliriz.

seçim ortamında dikkate şayan bir takım durumlar şunlardır ki:
iktidar partisi ekonomik açıdan eğitimsel açıdan kültürel açıdan gelimiş bölgelerde havasını almıştır. yani iktidar var olan oy potansiyeline hiç bir şey katamamış hatta beyaz türk diye tabir edilen kitlenin de desteğini büyük oranda kaybetmiştir...
iktidar partisinin başarısının arkasında oyunu una kömüre satacak kadar aç ve bu yaptıklarının doğruluğuna inanacak kadar cahil insanların olduğu yargısı kesinleşmiştir...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol