demet akalın

independence
demet akalin kimdir..

golcuk’de dogan demet akalin ilkogretim ve lise ogrenimini golcuk’te buyuk basariyla bitirdi. ve golcuk barbaros hayrettin lisesinden lise diplomasini buyuk mutlulukla aldi.

ilkokul yillarinda gazeteci ya da ogretmen olma hayalleri kurardi. o zamanki universite sinavi sartlari gunumuze gore daha zor oldugu icin hayalleri suya dustu.

ne yapacagim ne yapacagim diye dusunurken annesinin elinden tutmasiyla solugu yasar alptekin’in mankenlik kursunda aldi ve arkasi geldi...

1990 senesinde mayo guzeli secildi. ardindan nese erberk’te mankenlik yapmaya basladi. hani o zamanlarda mankenlik ciddi ve iyi bir meslekti. buyuk performansla meslegini surdururken bir gun sesinin guzelliginin farkina vardi ve mankenlikte zirvedeyken "hadi bir de sarki soyliyim" dedi ve en iyi gazinolarda dev isimlerin kadrosunda basladi yeni meslegini icra etmeye..

basardigini dusundugu bir zamanda "hadi bir albumun olsun" dedi ve "sebebim" adli albumunu piyasaya cikardi, isler yolunda gitti yani basariya bir basari daha eklendi ve artik mankenligi birakip tamamen sarki soylemeyi secti.

daha sonra da "senin anan guzel mi?" dedi ve ilk single calismasini cikardi. o ekstra senin bu exstra benim derken artik sahnelerin bir parcasi oldu.

sonrasi mi? "unuttum" dedi ve 3. album calismasini muzik severlerin begenisine sundu. ehhh iyi de tepkiler aldi ve kendini bir kez daha kanitlamis oldu. bu kiz da okuyo ya dedirtti.....

uzun ve siki bir calisma sonunda, nihayet bekledigimize degen radyolarda ve clublerde en cok istek alan albumu "banane" ile turkiye’de hala konusulmaya devam ediyor..

http://www.demetakalin.net/biyografi.html

i$te demet akalin boyle birisiymi$.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol