adalet ve kalkınma partisi

yorulmaz savasci
davos’ta danışıklı dövüşle seçim öncesi belatı çalışan bir partidir.
davos’ta boru döşemeden gaz vermeye çalıştı başbakan halka ama ilk günler geçti ve aynı şekilde kahramanlığın etkisi de yavaş yavaş geçti.
akp başa geldikten sonra dış politika işlerinin nasıl yürüdüğü ortada... kıbrıs, irak, özelleştirmeler, yabancılara toprak satışları.. türkiye’nin neredeyse hiçbir milli politikasına sahip çıkmadıkları gibi meşruiyet kazanmak için arkalarına aldıkları küresel güçlerin de oyuncağı haline gelmişlerdi.
suriye’nin sıkışıp türkiye’ye yanaşması akp’nin başarısı oldu. hamas’la ilişki kurarak filistin konusunda etkili bir oyuncu olunabileceği savunuldu. sudan’da soykırım yapmakla suçlanan yöneticilere kol kanat gererek milli (!) politikalarımız mükemmel bir şekilde savunuldu. kıbrıs olayını hatırlıyoruz, akp hükümeti ab şakşakçılığı yapan paravan sivil toplum kuruluşlarından farksızdı.
günümüze gelirsek, akp hükümeti iktidara geldikten sonra gerçekten en zor günlerini yaşıyor. ekonomide aksaklıkları vatandaşa hissettirmediği yalancı bahar dönemlerinde birşeyler yapıp ekonomi konusunda sorunları paspas altı edebildi. ama şimdi en zengininden en fakirine herkes ekonomi konusunda vaziyetten memnun değil. küresel kriz var deniliyor, vatandaşın cebi para görmüyorsa halkın gözünde bunun sorumlusu hükümet edendir.
akp’nin en önemli adamları yolsuzlukla suçlandılar, görevlerinden alındılar bir şekilde. somut olarak yolsuzlukla ilgili birtakım veriler var artık milletin gözünde.
doğalgaz zamları...%83 zam yapıp hemen seçim öncesi bunun %17’sini geri çekerseniz cinlik yaptığınız anlaşılır, herkes bunu farkeder...uluslararası piyasada doğalgaz fiyatı yükseldi, bundan dolayı zam yapıyoruz diyip, herşey olduğu gibi dururken birden indirip yaparak kör gözlere cinlik yapıyoruz demiş olursunuz ancak...
demokratikleşme vs. diyorlardı, vaziyet ortada. hızlı liberalleri gaza getirip demokrasi şovları yapma, akp’yi demokrasiye bulama dönemi de bitti.
deniz feneri olayı ortada.
ergenekon olayının gündemi manipule etme ve karşı güçleri sindirme amaçlı yapıldığı çoğunluk tarafından hissediliyor.
büyük medya da akp ile arasını açmış vaziyette. 22 temmuz seçimleri öncesi yasağa rağmen akp propagandası yapan ve ceza alan doğan medyası akp’yi desteklemiyor.vs vs..
yani vaziyet değişti...gaz verme olaylarıyla artık nereye kadar? hadi bu seçimde de iktidar kaynakları, geçmişin birikimi vs. ile 40’ın altına düşmediniz..ya diğer seçimde ne yapacaksınız?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol