entry oylamak

independence
bu konu ile alakali yine yeni yeniden soyleyecegim bir $eyler var, ac gozlerini, iyice oku, elini vicdanina koy ve du$un.

1 000 000 a yakin entry var sozlukte, 4 senede 10 000 e yakin insan tarafindan yazilmi$ bunlar. bir sozlukte entry nicin yazilir? fikirlerini diger insanlarla payla$abilmek adina, okunabilmek adina, sesini bir $ekilde duyurabilmek adina, muhalifligini yahut bagliligini dile getirebilmek adina, sirf yazmayi sevdigi icin vs. ama tum yazma durtulerindeki yegane ortak payda "okunmak"tir. yazayim, birileri okusun, begensin ya da begenmesin ama okusun.

$imdi bir kac minik istatiki bilgi vereyim;

gecen hafta sozluge yazilan entry sayisi: 1 044(bu durgun donemde gercekten iyi bir rakam.)
gecen haftanin en begenilen entrylerindeki toplam sayi: 6

en begenilen entry 8 puan, diger 5 entry 4 er puan. bu entrylerin her birine ben muhakkak oy vermi$im, inceledim. demek oluyor ki en begenilen entrye benden ba$ka 3 ki$i daha oy vermi$(her birinin muhte$em oyu oldugunu baz aliyorum), diger 5 entrye ise benden ba$ka oy veren ki$i sayisi sadece 1.

$imdi allaha$kina, elini vicdanina koy ve soyle ve du$un ve idrak et. bu haktan reva mi? okudugu entrye oy vermenin suresi 5 saniye bile degil. yazik degil mi bu entryleri yazan ki$ilere? iyi ya da kotu oy versen o mouse butonu elinin hangi bolgesine yapi$acak allaha$kina? verdiginiz oylar kar$iliginda sizden ucret talep edilmiyor, eger boyle bir duyum almi$saniz yalandir bu, yapmiyoruz oyle bir $ey. sadece haftanin en begenilen entrysinin sahibinden 1 000 ytl boyunun iki santim uzamasi ucreti tahsil ediyoruz hepsi bu. cok mu? degil.

oy ver arkada$im, katil oylamalara, begensen de begenmesen de eh i$te desen de her du$uncene gore bir oy sistemi mevcut sozlukte.

hayir insan $unu du$unmeden edemiyor. bir tu$a basmakla oy vermekten u$enen ki$i, secimlerde nasil yerinden kalkip siraya gecip oy verecek? salakca bir du$unce ve benzetme olabilir ama du$unmeden de edemiyorum. secim yapmak sizin hakkiniz, hayatinizin her evresinde sizin secimleriniz olmasi gerekenlerin olmasini saglayacak. sizin secimleriniz sozlugun kalitesini belirleyecek, bizim secimlerimiz ulkenin gidi$atini ve dolayisi ile ileriye yonelik refahimizi yahut sefaletimizi belirleyecek. oy vermeye u$enmeyin, hakki olana hakkini teslim edin.

pls t$k bye.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol