recep tayyip erdoğan

beyaz komur
dünyanın en çok fikir değiştiren insanlarından birisidir denebilir. bunu bir örnekle açıklamak gerekirse:

2002 yılı israil’in yaptığı katliyama rte’nin söyledikleri: "ah, ah... benim ülkem bu tankları niçin üretemiyor. türkiye, şu anda tankların modernizasyonunu yapmaktan bile aciz durumda." diyerek türkiye ile israil arasında m-60 tanklarının modernizasyonuna ilişkin anlaşmanın askıya alınmasını istedi ve sonra ekledi "eğer mevcut hükümet türkiye’nin gücünün farkında değilse yazıklar olsun. 700 yıllık türkiye, tanklarını modernize etmek için 50 yıllık israil’e muhtaç oluyorsa, bu kara kara düşünülmesi gereken bir unsurdur."

2008 yılı israil gene iş başında, peki hükümet ne yapıyor: "saldırıdan birkaç gün önce, türkiye’nin israil’le 167 milyon dolarlık silah alım anlaşması yaptığı israil basınına yansımış. ardından israil havacılık ve uzay sanayii açıklama yapıp, yeni anlaşmayla, türkiye’nin israil şirketlerine havacılık istihbaratı sistemleri için 141 milyon dolar ödeyeceğini bildirmiş."

kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/yazar.aspx?atype=yazardetay&kategori=guncel&kategoriid=&articleid=1043398&a=can dundar&b=eski%20atta%20yeni%20suvari&ver=25

http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2002/nisan/05/p2.html


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol