taraf

the wall
taraf gazetesinin politik ekseni ve duru$u en ba$indan beri; turkiye’deki demokrasi kavraminin yetersizligi ve ordu kavraminin sivil bireyler uzerinde olu$turduguna inanilan baskinin kaldirilmasi veya en azindan minimalize edilmesi du$uncesine dayaniyordu, bu $ekilde lanse ediliyordu. ve kendini bu goru$ icerisinde paraflayabilen neo liberal solcularin - anti emperyalist solcularin hilafsiz ilgisini cekmekte idi; hatta bu konu uzerine bahsi gecen ilk medya odagi konumunda idi.

fakat, ba$ta yaptiklari yayinlardan bugune; yaptiklari yayinlari takip eden bi birey olarak $unu soyleyebilirim; bazen gazetenin yaptigi yorumlar ve gazete uzerinden yapilan yorumlar konunun cercevelerinden di$ari ta$iyor; ve konu, "uzerinden memleket kurtarilacak" metaya donu$uyor. tabi bunun olmasi da; ba$indan beri akillarin bi ko$esinde yedekte bekletilen sorularin masanin uzerine konu$landirilmasina neden oluyor.

uzerine bahsedilen kar$it goru$leri ve bilinen ele$tirileri geciyorum. mevzu bahsim ornegin; ozellikle ahmet altan’in tsk ile girilen surtu$menin akabinde soyledigi iddia edilen; "ne yapacaksiniz yani, f16 ile gazeteyi mi bombalayacaksiniz" sozunun, gereginden fazla abartilmi$, hatlari fazla keskinle$tirilmi$; hatta arkasina uc sira yenicerileri almi$ bu kumandan cumlesi gibi duruyor olmasi.. veya aktutun saldirisina istinaden gazetede verilen / aciklanan haritada var olan "koordinat sapma"larinin; sepmatik bir ho$goru ile kar$ilanma fiilinin ki$ilerden beklenmesinin dogru olmayacaginin bilinmesi gibi..

elhasili; taraf’in kimi konularda yanli$ yapma olasiligi -yeni kurulmu$ her gazete gibi- en ba$indan beri vardi, bundan sonra da olacaktir. fakat bu durum, gazetenin butunune veya oradaki cali$anlarin tumune, antipati besleyen bir bilincalti olu$turma geregi dogurmaz; lakin bu ulkede temel olarak anla$ilmasi gereken kavramlarin hala butun taraflarca ozumsenmemi$ oldugu manasina gelir ki bu, ilk $iktan daha buyuk sorunlara yol acabilir kanimca. gecmi$te buna benzer cok ezberlenmi$ tekrar ya$adi tc.

o degil de, bayulgen program yapmi$ bugun..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol