desulforudiş audaxviator

the wall
evet, $imdi hic i$imiz gucumuz kalmadi dr. dylan chivian beyefendinin 60 santigrat derecede ya$adigini iddia ettigi canlisina gozlem yapiyoruz.

yapalim.

bilimadamlarinin ilk ve oncelikli gorevi; zaten henuz ke$fedilmemi$ canli turlerini bulmaya muktedir olmasidir. hobi olsun, eklemlerindeki agrilar dinsin, deyu yapmaz bilimadami bunu, yetkin gerekliligi icin yapar. kisaca; bu bireyin gercekle$tirmesi gereken dogal i$idir "yeni" canlilar ke$fetmesi, ke$fettigini aciklamasi. bunu hep yapiyor. yapacak da. gorev.

fakat; tuhaf ve yapay buldugum veya $emalinin bu oldugunu ikna ettigim $u; bazi ki$ilerce bu tip haberlerin hala "aa" "uu" e$ligindeki seslendirme efektleriyle okunmasi ve mevzu bahis haberlerin okunma siralamasinda kendine buldugu yerin ustlerde olmasi.. konumuz bu. bu bilgiye verilen "yuksek deger"in; reelde sahip oldugu "ki$isel degersizligi"nin hikmeti cozulemeyen bir israrla hala anla$ilamami$ olmasi.. sagindan, solundan hatta aciortayindan tutsan da elinde kaliyor. yani; toplarsak -hatta- kisaca; bahsi gecen argumanin gecerliligi / dogrulugu / yanli$ligi, konunun muhadili olmayan lakin konuya gereginden fazla ilgi gosterenlerin ya$aminda neyi degi$tirecek? a, yanliz ba$ina ya$ayabilen bir canli bulunmu$, dedikten sonra, "madem oyle hadi bundan sonra topluca birbirimize mi verelim" denilecek? hamidiye mar$i’ni tersten mi okutturacak? sabahleyin ayakkabilarini mi temizleyecek? dunyadaki emeklilik ya$ini 40 mi yapacak? amazonlar’daki katliami mi durduracak? evrim’i tersine mi dondurecek birey icin?

bir bilimsel merak masturbatifi olarak yeni ke$fedilen canlilar. hm. iyi.

neyse. ben sigara icmeye gidiyorum. desulforudis audaxviator canlisi. iyi bak sen de kendine.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol