rasputin

steroid
rasputin ilk olarak mokarafili hastası olan çariçenin oğlunu aniden tedavi etmesiyle adını duyurmuştur. hem rusya da yaşayıp hem de rahip olmasından dolayı saraya girdiği güne kadar kendini 31 e vermiş, bu sayede de çariçenin biraz tuhaf oğlunu ve canı sıkılan kızını tedavi etmesine vesile olan şifalı organa sahip olmuştur. bu gizemli rus papaz hastalarını oturduğu yerden dokundurarak iyileştirebilme yeteneğine sahip olduğu sanıldığından, çariçe tarafından sümsük çarın tahtının varisi olarak görülmüştür.
hakkında 40 cm gibi laflar ortada dolaşan rasputin beşikteki bebeden mezardaki dedeye kadar sarayda kim var kim yoksa tren gibi geçirmiştir. ve sonunda onun yüzünden insan içine çıkamayan düşmanları tarafından öldürülmüştür.
söylentiye göre tuzağa düşürüldükten sonra dövülmüş, yakılmış, boğulmuş, sikilmiş, emilmiş, gömülmüştür. buna rağmen ölmeyip son bir hamleyle şifa dağıtmaya kalkan rasputin ağzına verilerek olga nehrine atılmıştır.

bugün bile adeta bir ibret vesikası olan rasputin in kesersapı gibi katılaşmış cesedi stalingrad müzesinde sergilenmektedir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol