oray eğin

benduruyorumsebagitti
babası oto sanayide esnafmış. şu anda durum nedir bilmiyoruz tabii de, şunu öğreniyoruz: tüm o beyaz türk, entellektüel pozların altında bir esnaf çocuğu var. utanılacak, ayıp birşey mi bu? tam tersine gurur duyulacak birşey. ama soy ağacı düklere, baronlara, kontlara dayanır gibi o şekiller de neyin nesi? ne kadar iğreti durduğunun farkında değil mi?

bir zamanlar çete halinde aşağıladıkları durmuş yılmaz’ın merkez bankası’na başkan olmasını önleyemediler, sırf evinin kapısının önünde çıkarılmış ayakkabıların verdiği görüntü yüzünden. bu kadar işte çağdaşlık, insan hakları, medeniyet, görgü, kültür... herşey buraya kadar. yaşam tarzımı savunuyorum deyip, bir başkasının yaşam tarzını aşağılamalar... şimdilerde durmuş yılmaz hakkında yazmıyorlar. hükümetle atıştığından, ekonomik görüşleri aynı olmadığından, merkez bankası’nın istanbul’a taşınmasına karşı çıktığından...
o kadar etkili olmuştu ki "bu adam mı merkez bankası başkanı olacak" geyikleri; lehçesiyle, giyimiyle, kültürü ve yaşantısıyla tüm bu kendini beğenmişlerin geyik konusu olabilecek bir sıradan adam dahi:"şu adamın tipine bak, hiç merkez bankası başkanı olabilecek tipi var mı?" diyordu yanındakine.
bazıları aynaya bakmayı sevmiyor demekki.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol