küresel ısınma

independence
kuresel isinma ile alakali istanbulda yapilan bir konferansta cozum onerileri iceren bir bildirge yayinlandi.abd ba$kani bush kuresel isinmaya dogrudan etki eden kimi gazlarin salinimlari konusunda cok daha dikkatli olunacagi sozu verdi ta japonya’da.

e peki elde edilen sonuc ne? senelerdir bu tur bildirgeler yayinlanir, senelerdir insanlar bir araya gelir ve bu konu ile alakali sempozyumlar olu$turulur.

sonuc?

durun ben soyleyeyim sonucu.

kuzey kutbu bugune kadar e$ine emsaline rastlanmami$ bir $ekilde eridi.okyanuslardaki su seviyesi tahminlerin uzerinde artti.kuzey kutbunda kalin buz tabakalari kalmadigi icin gune$ i$inlari yansima yapmadi, sular isindi, kutup sogugunda ya$amak zorunda olan canlilar birer birer oluyorlar.i$inlar yansimadigi icin deniz suyu buharla$iyor, alakasiz bolgelerde yagi$lar artti, tarim urunleri peri$an oldu.kel alaka bolgelerde yagi$lar sifira yakin bir duzeye geldi, ekinlik alanlardaki mahsuller oldu bitti eridi, tarim boku yedi.ulkemizde su namina bir $ey kalmadi, bundan en buyuk zarari tarim gordu, mahsuller gecen senelere oranla %20 lik bir verim verebildi o da zoru zoruna.

siz hala konu$un, debelenin, belgeler imzalayin.hayat bitmek uzere.marduk’tan once kuresel isinma sikecek hepimizi sicak sicak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol