ergenekon operasyonu

independence
ba$ima bir $ey gelecekse de gelmeyecekse de..

ilhan selcuk’un, dogu perincek’in ve kemal alemdaroglu’nun, yani bir aydinin, bir siyasi parti liderinin ve bir de ogretim gorevlisinin apar topar gozaltina alinmasi ile start aldi her $ey.bir sure hepimiz feryadi figan ettik, sonra ki$iler sorgulandi ve serbest birakildi, sustuk hepimiz, agzimiza du$urdugumuz mememiz verilmi$ti.

daha sonra toplumda isimleri daha az bilinen ki$iler birer birer toplandi.ortada bir iddianame bulunmaksizin yapiliyordu bunlar, hatta oyle ki alinanlardan birisi 1 sene boyunca nicin tutuklandigini bilmeksizin iceride yatti da bunun bile etkisi gorulmedi toplumda.mememiz agzimizdaydi hala.

operasyon yurudu, cig gibi buyudu ve bugunlere dayandi.muhtemelen son vuru$ dun ya$andi ve ulkenin onde gelen insanlari, guvenilir ve sozunden $uphe duyulmaz insanlari, hatta hatta pa$alar, komutanlar teker teker gozaltina alindilar.oysa kendilerine telefon edilseydi o insanlar yine gider kendileri teslim olurlardi.ortada hala bir iddianame yok, bugune aciklanmasi beklenen iddianame son gozaltilar da meydana gelince gecikti, onumuzdeki haftaya ertelendi.ama iddianame olmaksizin insanlar gozaltina aliniyor, neden bile oldugunu bilmeksizin sorgulaniyor ve bir kismi da cezaevine gonderiliyor.

nicin?

henuz ne ben ne de bir ba$kasi bunu bilmiyor.teror orgutu tetikcisi, darbe planlayicisi, provakator.bir cok soylenti var ancak henuz resmi olarak tek bir aciklama yok.aciklama yok ama insanlar cezaevinde, sorgu odalarinda.hani suclulugu ispatlanana kadar her insan masumdu? nicin suc bile belirtilmezken insanlar sorgu odalarinda gunler geciriyorlar sonra da cezaevlerine konuluyorlar.

ulkenin en tepesinde darbe engellemek ve planlayicilarini cezalandirmak adi altinda aleni bir sivil darbe yapiliyor ve bizlere de sadece izlemek, belki de kimi yerlerde du$uncelerimizi yazabilmek kaliyor.

akp’nin kapatilma davasinda sona yakla$iliyor, ergenekon cig gibi buyuyor, onune kimse gecemiyor, ulke cokuyor, turkiyem cokuyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol