ergenekon operasyonu

benduruyorumsebagitti
muhalif söylem ve düşüncelerin içinde; danıştay baskını, cumhuriyet gazetesi’ne atılan bombalar, bombaların menşei ve ümraniye’de bir gecekonduda ele geçen (aynı seriden) el bombaları... "yakında hukuk dışına çıkacağımız günler gelebilir" gibi pek demokrat(?) sözler de var mıdır acaba?

birileri, demokrasinin tek parti, açık oy gizli tasnif demek olmadığını hala öğrenemedi. çetelerin de demokratik bir hukuk devletinde yeri olmadığını... öğrenmenin yaşı yok.

malum oy çokluğunu belirleyen millet mi unutmayacak, yoksa "halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor" zihniyetinin çağdaş versiyonu mudur bu muhalif ve demokrat(?) söylemler?

kapatma davasında yargıya saygı, hukuka saygı diyenler sözkonusu bu operasyon olunca, ne yargı dinliyor ne hukuk.

sanki gözaltına alan bir eşkiya grubu... bu ülkenin polisi, cumhuriyetin savcısından aldığı talimatla yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alıyor sadece. suçsuz olan alnının akıyla beraat eder, suçu olan cezasını çeker.

sandıkta yenemediğini ve ona oy veren milyonlarca kişiye hakaret, iftira edip kumpas kuranlar konjonktürün değiştiğini öyle ya da böyle anlayacak. türkiye, herkesin kendi inancına göre yaşadığı, örgütlendiği, çetelerin temizlendiği çağdaş bir ülke olacak. birgün birileri çok utanacak.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol