bilgi sözlük

mademoiselle carole
bu sozluk icerisinde yazar olarak, geceleri disarida oldugumda bile ’nasil olacak acaba?!’ diye, ertesi gun yazacagim seyleri kendi kendimle tartismak kadar eglenceli bir durum olmasa gerek.
herkesin de (eski-yeni tum bilgiclerden bahsediyorum) benimle ayni duygulari paylastigini, ayni benim gibi zevk aldigini;
entrylerinin silindiginde ne kadar sinirlendigini;
entryleri (-) oy aldiginda icerlediklerini, (+) oy aldiklarinda biraz da olsa gururlandiklarini bilebiliyorum.
bundan 3 ya da 4 hafta oncesine kadar da boyle bir sitenin varligindan bile haberim yoktu. ne diyeyim; yoktu! hayatimin bir bolumunun degistigini simdi daha iyi idrak edebiliyorum. artik daha sorumlu davranmam gerektigini, kimler var butonunda gordugum "bilgi sozlugu su anda bilmem kac kisi okuyor" ibaresinin verdigi gizli "ciddi ol yani!" komutundan anlayabiliyorum. iyi ki buradayim.
***
anlayamadigim sadece su:

icerideyken boyle dusunebiliyorum da disaridayken neden degisiyorum!
neden daha bir hafta oncesine kadar susuyordum da simdi boyle, hic olmadik kufurleri, bu sozluk icerisinde calisanlara hem de sadece sinirlendigimden
(ya da yediremedigimden!), sanki ben burada daha once hic bulunmamis gibi etme hakkini kendimde buluyorum. sadece bununla da kalmayip; sozlugun barindirdigi onca insana neden bir takim yuklemelerde bulunuyorum. satin alinan bireyler mi onlarin hepsi? korkularindan mi burada bulunmaya devam ediyorlar, kendi hur iradeleriyle mi buradalar yoksa?!
cok ayip ediyorum.
biliyorum.
ama karakterimin icinde barindirdigim haysiyetsizligi maalesef oradan atamiyorum.
yapamiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol