hasan sabbah

a momentary lapse of reason
kendi iç dünyasında ateist olduğunu söyleyenler olmuştur ama aslında başka bir dine inanmaktadır. bu dinin ne olduğunu söyleyemem çünkü gizlidir. ama bugün de küresel şirketlerin eliyle dünyayı biz yönetiyoruz şeklinde bir takıntıya sahip olan insanlar da aynı dine mensuptur. bunu söyleyebilirim.

fedailerini istediği zaman istediği insanı cennete gönderebileceğine inandırmıştır ama bunu yapabilmek için en ufak ayrıntısına kadar düşünülmüş bir sistem kurmuştur.

ilk olarak, en fakir insanları seçmekle işe başlanır. bunlar bırakın bir kadına dokunmayı, hayatlarında güzel bir kadın bile görmemiş olan gençlerden seçilir.
bu gençler uzun süren silah kullanma, suikast eğitimleri boyunca sadece kendileri gibi fakir erkeklerle birlikte ve canlı kalmaya yetecek kadar yiyecekle yaşatılıp ve şeyhlerinin bir gün onları cennete götüreceğine yönelik bir telkin bombardımanına tutulurlar. bu fedainin eğitimindeki ilk aşamadır.

ikinci aşamada seçilenler bir süreliğine fiziksel olarak cennete alınıp orda yaşatılırlar. bunun için hazırlanmış gizli bir bahçesi vardır şeyhin. bu bahçe aynen kuran’daki temsili cennet tasvirlerinde tarif edildiği gibi düzenlenmiştir. akarsu, ağaçlari kuşlar, musluklardan akan içecekler. ve dünyanın en güzel kadınları. bu kadınlar da özenle seçilir ve hayatları boyunca bu cennet seanslarında fedaiyi mutlu edebilmek için eğitilirler. cennete götürülecek olan fedai, uyuşturucu ile bayıltılıp bu bahçede onlarca kadın arasında uyandırılır bir kaç gün böyle yaşatılıp sonra tekrar bayıltılarak şeyhin karşısına çıkarılır. bundan sonrası çok kolaydır. şeyh fedaiye kendisini bir kaç gün için cennete götürdüğünü, eğer canını vermeyi kabul ederse hayatının sonuna kadar burada yaşayacağını söyler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol