6 nisan 2008 akdeniz üniversitesi çatışması

sepulturk
sağ görüş yalakası medyamızın ısrarla "karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga" olarak yayınladığı, hiçbirinde ülkücülerin gidip sol görüşlü öğrencilere saldırdığı söylenmeyen çatışma adlı saldırıdır.

haber bültenleri o silahlı adamı kınayıp geçmişler ve peşine düşmemişlerdir. yahu bir allah’ın kulu da sormaz mı "ulan bu adam elini kolunu sallayarak nasıl çıkıyor oradan" diye. dedikleri tek şey "kimliği belirlenen silahlı kişi aranıyor". ya ben sizin haber mantığınıza osurayım, size haberci diyenlerin kafasına edeyim. hiçbiriniz bilmiyor musunuz o adamın güvenlik görevlileri sayesinde siki taşşağına denk o okuldan çıktığını, tıpkı içeri girdiği gibi.

ayrıca neden sadece sol görüşlü öğrencilerin göz altına alındığını gördük sizce televizyonlarda? o ülkücü gençlik neden görülmedi hiç televizyonlarda göz altına alınırken? o insan kılıklı sakalına bilmem ne yaptığım insanı içeri sokan güvenlik görevlileri hala nasıl elini kolunu sallayarak geziyor? bundan iki sene önce kırıkkale üniversitesinde bir genç kafası taşla ezilerek öldürüldü. daha ne olmasını bekliyor devlet üniversite’de güvenlik konusunda devreye girmek için? ama pardon onların üniversite ile alakalı tek bildiği şey özgürlük, kendine özgürlük. "gidecem bu ülkeden artık" diyenlere kızardım eskiden. ama tepesindekinden tırnağındaki pisliğine bu kadar kokuşmuş bir devlette yaşama isteğimi sorgular oldum artık.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol