türkiye laiktir laik kalacak

chavez
din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak bilindi ve öğretildi yıllar yılı. daha geniş kavramlar içerdiği muhakkak. yani eğitim kültür, yargı gibi organların da dini kurallardan alakasız olarak yapılanması, dini görüşü yüzünden hiç kimsenin yargılanmaması, herkesin dini görüşünü özgürce yaşamasıdır laiklik. aslında atatürk ilkelerinin kişisel özgürlüğü de temsil eden parçasıdır laiklik.

türkiye laiktir, laik kalacak. içine girildiğinde çok derin manalar taşır gibi gözükür, ama yoğurdun kaymağı gibidir aslında. yani yüzeysel...

türkiye laiktir (bence değildir) , #653557
peki laik kalacak mıdır? belli olmaz. neden mi?

birinci sırada sayılan ilke cumhuriyetçiliktir. demokratik koşullarda, halkın yönetenleri özgürce seçebildiği rejimi savunur. yani halkın çoğunluğu sosyalizm isterse, o ülke sosyalizmle yönetilmelidir.

peki o zaman burada bir çelişki yok mudur? yani halkın çoğunluğu şeriat isterse bir gün... gönüllerin bir numaralı ilkesi olan laiklikten mi vazgeçilecek, yoksa kitabın bir numaralı ilkesi olan cumhuriyetçilikten mi?

uygun adım yürüyüşe ritim oluşturmaktan başka hiç bir fonksiyonu olmayan sloganları, ağızda sakız edip ne kendimizi komik duruma düşürelim, ne de atatürk’e ve ilke ve devrimlerine sahip çıkmayı bu kadar yüzeysel olarak yorumlayalım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol