türkiye laiktir laik kalacak

independence
guzel bir slogan, tamam.ama tipki $ehitler olmez vatan bolunmez ya da turkiye seninle gurur duyuyor sloganlari gibi fazlaca ayaga du$tu.artik universite ogrencileri de birbirlerine bu slogan ile saldiriyor.

"turkiye laiktir laik kalacak."

soyleyen kim?

ba$ortusu yahut turban takmayan kizlar, ba$ortusu yahut turban takmayan kizlari seven erkekler.

hedef kim?

turban yahut ba$ortusu takan kizlar, turban yahut ba$ortusu takan kizlari seven erkekler.

sanki ba$ortusu yahut turban takan her genc kizimiz, dogu$tan var olan egitim alma hakkini kullanabilmek icin gittigi okulunda laik devlet yapisini bozmaya cali$irmi$ gibi, orada bulunma sebebi tamamen ulkenin dinamiklerine dinamit sokup ulkeyi parcalamakmi$ gibi.

universiteye turbanin girmesini zerre ho$ kar$ilamayan, kar$ilayamayan bir birey olarak, kiyafetine bakilmaksizin her insanin bir $ekilde egitim almasinin ve ogretim ozgurlugunun tamamen tarafindayim.turbanla universitelere girilmemesi konusu suni bir sorun olarak onumuze getirildigi bu gunlerde, haydi kizlar okula kampanyasi ismi ile anilan kampanyalarin duzenlenmesi inanilmaz bir tezat gibi geliyor bana.sen kalk "haydi kizlar okula" diye bangir bangir bagir, sonra okula giden kizlari sirf kiyafeti sebebi ile okula alma.i$te guzel yurdumun yonetim $ekli, i$te turkiyemin tezatlar ulkesi oldugunun ba$ gostergesi.

(yeniden ve $iddetle belirtiyorum, turbanin universiteye girmesini ben de ho$ kar$ilamiyorum ancak ogrencilerin kiyafetleri sebebi ile egitim ve ogretim haklarinin engellenmesini de politik ihtiraslarin ulkeyi cehalete surukledigini du$unuyorum.)

gecenlerde bir tv kanalindaki ana haber bulteninde, universite onunde okula alinmayan turbanli bir kizimiza mikrofon uzatildi ve olan bitenler hakkinda ne du$undugu soruldu.verdigi cevap harikaydi.

"biz turban takiyoruz diye cumhuriyetci degil miyiz? bu cumhuriyetin cocuklari degil miyiz? laik degil miyiz?"

laiklik kavramini yeniden hatirlayalim.

"din ve devlet i$lerinin birbirinden bagimsiz halde yurutulmesi, dinin devlet i$lerine, devlet i$lerinin de dine kari$tirilmamasi."

monutorume bakip uzun uzun du$unuyorum.universite egitimini almak isteyen ve inani$lari dogrultusunda turban takjan bir ogrenci, laikligi ne $ekilde yipratabilir, laik bir duzeni nasil bozabilir? universite egitimini almak isteyen ve inani$lari dogrultusunda turban takan bir ogrenciye nicin "turkiye laiktir laik kalacak" sloganlari ile tepki gosterilir? universitelerdeki tum kiz ogrenciler turbanli olsa laik devlet unsuru bundan nasil zarar gorebilir? "turkiye laiktir laik kalacak" slogani cok bilincsizce ve amacsizca kullaniliyor olabilir mi?

biz ki adliye onlerinde kiralik katillere, dolandiricilara, vatan hainlerine "turkiye seninle gurur duyuyor" sloganlari e$liginde $ak$ak ceken bir milletin bireyleriyiz.

biz ki ellerinde bira $i$eleri diger ellerinde turk bayraklari, 5/6 bira tuketimi sonucunda, sarho$ ve sarho$lugun getirmi$ oldugu sahte delikanliliklarla, 10 ar ki$ilik gruplar halinde, mahalle aralarinda gece saat 02:30 sularinda "$ehitler olmez vatan bolunmez" naralari atan insanlarin ya$adigi bir ulkedeyiz.

biz ki insanlari oldurup, bankalari dolandirip, adliye ciki$inda polislerin arasinda ellerini yukariya kaldirarak zafer i$areti yapan ve "her $ey vatan icin" diyebilen $erefsizlerin de oksijen tukettigi topraklarda ya$iyoruz.

i$te bu sebeple bizler, turkiye laiktir laik kalacak gibi sloganlari kelalaka yerlerde ve konu ile be$benzemez ki$ilerin uzerinde du$unmeksizin tuketebiliyoruz.

gaza gelmeye bu kadar meyilli ve onune ne sunulursa inanip onu dogru kabul eden bir ba$ka halk daha yoktur.git bir aborijin’e bunlari soyle, gotu ile guler sana.

tum bu olanlar ulkeyi sallarken, bizlerin hala sex yaptigi erkekleri ba$kalarina anlatan kadinlar ya da zeki muren gobegi turu tarihi degi$tirebilecek derecede onem arzeden olaylara takili kalmamiz da guzel bir $ey tabi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol