türban

independence
adetimdir.

her sabah kalkar cayimi alir haberleri izlerim.bir kanaldaki biter digerine gecerim, boyle boyle tum haber bultenlerinden kimi parcalari izlemi$ olurum.insan gune ba$lamadan ve i$ stressine girmeden once daha zinde oluyor haliyle, du$unceleri daha berrak algilari daha acik oluyor.e ben de bi yerde insanim, benim de du$uncelerim daha berrak algilarim daha acik olabiliyor sabahlari.

$imdi efendim, her sabah haberleri izlerken gundemi neyin i$gal ettigini ezbere bilir olduk.

turban, evet.

size yemin ederim bir takim gucler(ne klasik bir tanimdir bu da ya.) bu meselenin gundemden du$mesini hicbir $ekilde istemiyor.cok basit bir ornek vereyim, 32 nci gun’u hepimiz biliriz.mehmet ali birand’i da hepimiz biliriz.32 nci gun’de son haftalarda illaki i$lenen konuya dikkat ettiniz mi hic?

e turban i$te.

sinir otesi harekat ba$ladi, 32 nci gun’un konusu turban, 20 den fazla $ehit verildi, 32 nci gun’un konusu turban, harekat tarti$mali bir bicimde sona erdirildi 32 nci gun’un konusu turban.en azindan son 3 haftadir konu ayni, turban, turban, turban.

sabah haberlerinde konu turban.universitelere turbanla giri$ serbest olsun bidisi cikartildi ortaya ama universiteli ogrencilerin bu konu ile alakali bildikleri bir $ey de yok, soyleyecekleri de.hangi universiteliye mikrofon uzatilsa cevap ayni.

"bizleri kendi icimizde boluyorlar".

peki nicin turban’in gundemden du$memesi icin bu kadar caba harcaniyor diye kendi kendime sordum, bir ihtimal sebep $unlar olabilir diye minik bir liste yaptim.

turban gundemde oldugu esnada bir de $unlar oldu ey okuyucu.dikkat et.

ekmege zam.(%25 oraninda.)
emekli maa$larinda inanilmaz bir du$u$ yasala$tirildi.(orani soyleyesim yok.)
bush "get out get out" dedi, dedigi gun harekat bitirildi.(bu konuda genelkurmay ba$kaninin samimiyetine guvenmeyi tercih edip harekatin bitirlmesini bush’la bagda$tirmamaya cali$iyorum, ama kendi kendimi bu konuda ikna edemiyorum bir turlu.)

ve daha aklima gelmeyen pek cok $ey.

ulu onder ataturk’un bir sozu aklima geliyor bunlari du$undukce.

"turk milleti zekidir, turk milleti cali$kandir."

ulu onderimizin zeki olarak tanimladigi turk milleti, bugun dunyada emsaline az rastlanacak bir salakligi sahipleniyor da bir turlu uyanamiyor icerisine du$ugu oyundan.bir metrekarelik kuma$ uzerinden oynanan oyunlarin tam ortasina du$uruldu turk milleti, her gun universitelerde bir yandan "turbana kalkan eller kirilsin" sloganlari atilirken, bir diger yandanda "turkiye laiktir laik kalacak" sloganlari atiliyor.

ya$i elverenler hatirlarlar 12 eylul donemini.universitelerde o zamanlar turban degil, siyaset bela olmu$tu ogrencilerin ba$ina.sen solcusun, sen sagcisin, sen komunistsin, sen fa$istsin diye diye nice gencler can verdi caddelerde, niceleri de hapishanelerde curudu.sonra bir darbe oldu, nicesinin de boynuna ilmek gecirildi hapishane avlularinda.abdullah ocalan’i bile asmaktan aciz olan bizler, o zamanlarda ogrenci asmakta hicbir sakinca gormemi$iz, ilginc.

gundem degi$meli, turban sorun olarak degil tercih olarak kalmali, egitim almak hakkina sahip olanlarin bilgileri on planda olmali, saclarini kapatip acmalari degil.

ancak bir de $u var.gundemin degi$ebilmesi icin once gundem belirliyicilerin degi$mesi gerekiyor.e bu durumda her $eyden once kendi $artlarina ve eylemlerinin gizlenebilmesi adina gundem olu$turanlarin degi$mesi $art.kisacasi her $eyden once akp degi$meli.

i$te o zaman sevgili okuyucu, i$te o zaman sabah haberlerinde de 32 nci gun’de de hazinenin kevgire dondugunu, ekonomik olarak bir ucurumun en ucunda tek ayak uzerinde denge saglamaya cali$timizi, emekli maa$larini, ekmege dahi yapilan zamlari, di$ ulkelerin ba$kanlarinin hot demesiyle her $eyi degi$tirebildigimizi, avrupa birligi konusunun nicin artik hic anilmadigini hatta hatta 2007 nin sonunda kesinlikle aciklanacagi soylenilen erke donencesi’nin nicin yalan oldugunu bile izleyebilir ve ulkede olanlardan haberdar olabilirsin.bunlarin hicbirisi olmasa dahi en azindan universiteye ogrenim gormeye giden ogrencilerin birbirilerine ta$larla soparlarla saldirmadigi bir ulke olacaktir turkiye.

uyan artik.turbanin sati$ fiyati cok ucuz, ancak bize maliyeti tahmin edemeyecegin olculere dayandi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol