e muhtıra

el menzile beynel menzileteyn
turk silahli kuvvetleri’nin resmi web sitesi uzerinden yayinlanan ve her defasinda guncel siyasete yazili mudahele eden talihsiz ve tarifsiz nesriyat..

genelde iktidari hedef alan mudahelelerin en son ornegi dun tsk.mil.tr adresinde yayinlandi ama bu sefer iki muhalefet partisine yoneltildi.

“24 yıldan bu yana devam eden terörle mücadele sürecinde, ilk defa bu tür anlamsız saldırılara hedef yapılmak istenmektedir. bu saldırılar türk silahlı kuvvetlerinin terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar vermektedir.”

http://tsk.mil.tr/10_arsiv/10_1_basin_yayin_faaliyetleri/10_1_basin_aciklamalari/2008/ba_26.html

neydi tsk’yi kuplere bindirip bu muhtirayi yayinlamaya iten?

baykal’in operasyonun erken bitirildigine dair; “ameliyatı sonucuna ulaştırma fırsatı maalesef kullanılmamıştır. elimiz tutulmuştur. ve ameliyat bitti denilmekte; ama içeride parça da bırakılmaktadır.” sozleri, bahceli’nin ise açıklamalarda kullanılan üslube yonelik; “terör örgütünün hak etmediği bir imaj ve prestij kazanmasına ve kendisine büyük bir güç vehmedilmesine hizmet edebileceğinin bu kapsamda hatırda tutulması da yerinde olacaktır" hakli uyarisi...

her ne kadar baykal’in sozleri kasapvari olsa da her ikisi de iktidara yonelik sozlerdi.. erdogan dememis miydi “bu operasyona biz karar verdik, sorumlusu biziz” diye.. ne oluyor da tsk uzerine aliniyor..bu operasyonda verilen izinden sonra zamani belirleyici ve mudahele faktoruydu oysa genelkurmaylik..

bunlar, muhtiranin uzucu taraflariydi..tsk yine militarist tavri ortaya koymus guncel siyasete mudahele etmisti..fakat sevindirici taraflari yok degil..ornegin 27 nisan muhtirasina karsi sesini cikarmayan, aksine iktidara cevrilmis namlunun barutu olan chp, bu muhtiraya “manzara-i umumiye” deyimiyle sert yanit verdi..mhp’den de “kurumlarin gorev sorumluluklari dahilinde hareket etmeleri” tepkisi geldi..boyle olmaliydi zaten..demokrasinin geregi buydu cunku..


----kucuk bir hatirlatma----
chp bu tavrin benzerini, buyukanit’in basotrusu konusunda “malumun ilami olur” yorumuna
“kimse golge etmesin, baska bir sey istemiyoruz” diyerek sergilemisti..ama ayni chp; “anayasayi elbette yeniden de yaparsin..ihtilal yaparsin..idami goze alirsin..” sozleriyle 1960’li yillarinin izlerini hep tasidigini gozler onune sermisti daha sonra kivirdi ama ne fayda..
---------------------------------------

iki muhalefet partisini de bu tepkilerinden dolayi kutluyorum. bu konuda akp’ye ise muhtiranin gereksizligini belirtmek dusuyor..

istikrari elden birakmamak gerekli.. cunku zihni istikrarsizlik, kayayi asindiran ruzgar misali demokrasiyi asindiriyor..

ruzgarin yonune gore yelken acmaktan istikameti sasirir...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol