türban

independence
ne de guzel sokuldu gunluk hayatimiza hic yoktan yere.berberlerde, kahvehanelerde, cafelerde ve hatta altin gunlerinde bile bu konu konu$uluyor $imdi.

turban.

farkinda misiniz hicbir haber bulteninde dolarin hizli yukseli$i ve borsanin du$u$u ile alakali haberleri goremez olduk.varsa yoksa turban.ekonomi allak bullak, hazine kevgire donmu$ delik de$ik, insanlar ba$larini sokacak ev bulamiyorlar, ulkenin i$ bulabilen $ansli azinligi bir $ekilde karin tokluguna cali$iyor ancak bunlarin hicbiri onemli degil.onemli olan tek $ey var $u gunlerde.

turban.

koskoca memleket, bir metrekarelik kuma$ parcasinin uzerinde odaklanmi$, diger her $eyi unutmu$.siyaset meydani’nin konusu turban, 32nci gun’un konusu turban, tum gazete man$etleri tum haber programlari tum ana haber bultenlerinin oncelikli haberi turban.

yemin ediyoruz size bu hukumet inanilmaz akilli.yarin ic sava$ ciksa yahut turkiye birileri ile sava$a girse ucuncu sayfa haberlerinden ya okuruz ya okuyamayiz.cunku en onemli gundemimiz turban.cunku insanimiz turbanin suyuna pilav yapip yiyecek, cunku insanimiz tubanin uzerine kiramit koyup icerisinde ya$ayacak, cunku insanimiz ali$veri$lerinin kar$iliginda bakkala kasaba manava turban verecek.

olm uyanin lan? turban isminde bir sorunumuz yok bizim.aclik isminde bir sorunumuz var, i$sizlik isminde bir sorunumuz var, parasizlik isminde borc isminde istikrarsizlik isminde teror isminde sorunumuz var, turban isminde bir sorunumuz yok bizim.sorunlarimizin hepsini bir anda gozardi ettik, onumuze ne verilirse ona uyduk, en onemli sorunumuz bu dedik.

oysa turban isminde bir sorunumuz yok bizim, bu memleketin turban isminde bir sorunu yok, bu memleketin bu topraklarin insanlarinin turban isminde bir dayatmasi var sadece.

anlasaniza $unu? turban $u anda kara kalem olarak kullanilarak diger esas sorunlarin uzerleri ciziliyor.internet sitelerini turban kapattirmiyor, acliga turban sebep degil, i$sizlige kadrola$maya terore turban sebep degil, aslinda turban hicbir $eye sebep degil.sadece bu hukumet turbana sebep hepsi bu.

bizi yiyorlar, bitiriyorlar ve kemiklerimizi tukuruyorlar sonra, anlayin bunu artik.musluman degil de hristiyan bir ulkede olsaydik ve yine iktidarda akp turunde bir parti olsaydi, bu seferde sorunumuz katolik ve protestan ayrimi olurdu.turbani din ile bagda$tirdilar ve toplumun hassas oldugu yerden girdiler.istanbul’un gobeginde nukleer bomba patlatsan artik ses getirmez, cunku asil sorunumuz turban.

hani ali$ilagelmi$ bir bkz vardir sozlukte, gerekli gereksiz e$ek osurdukca verilir hatta.sanirim tam yeri.

turban sorunu ile alakali.

(bkz: yok boyle bir $ey)

hayatimizi, ya$am tarzimizi elimizden aldilar.artik gundemimizi bile yurtdi$indan sarfedilen tek bir cumle degi$tirebiliyor.evimizden televizyonlarimizdan futursuzca ve sorgusuzca oturma odamiza girip bizi zehirliyorlar.

uyanin artik!

turban diye bir sorunumuz yok bizim.turbani onumuze getirip "bu ulkenin sorunu budur!" diyenlerdir bizim sorunumuz.bir ulkenin siyaseti, 1 metrekarelik kuma$ parcasinin uzerine planlar kuracak kadar ucuzlami$sa, i$te bizim sorunumuz o dur!

turban isminde bir sorunumuz yok bizim.turban takanlarin turban takmayanlara dinsiz gozu ile bakmasini saglayanlarla sorunumuz var, turban takmayanlarin turban takanlara yobaz, gerici, irticaci dedirtenlerle sorunumuz var bizim.

turban isminde bir sorunumuz yok, recep tayyip erdogan isminde, akp isminde bir sorunumuz var bizim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol