din yazılilarından kopyayla geçmek

floydiandm
bence gayet normal bir olaydır. çünkü kimse mensup olmadığı bir din konusunda sınava tabi tutulamaz, bu tamamen insan haklarına aykırıdır. din dersi, laik sistem gereğince zaten kaldırılması gereken bir derstir.

ha belki haklı olarak diyebilirsiniz ki isteyen kişi din dersinden muaf olabilir, bir bakıma doğru bir önermedir. fakat öte yandan baktığımızda din dersini almamış olan bir insanın ileride devlet dairelerinde iş görürken veya herhangi bir e başvururken yaşayacağı sıkıntıları da düşünmek gerekir. çünkü bizim ülkemizde maalesef din, insanları ölçmede bir etken olarak göze çarpmaktadır, bazı insan denemeyecek mahlukatlar kişileri zekalarına veya çalışkanlıklarına göre değil, dinlerine göre seçerler. demek istediğim şudur ki, din dersinden muaf tutulmak ülkemiz şartlarında alınacak çok büyük bir risktir, insanların kariyerlerine balta vurabilir, hayatlarına mal olabilir.

bu yüzdendir ki hiçbir bilimsel yanı, açıklaması olmayan, dogmatik bir kavram olan dinin ders olarak okutulması kanımca çok büyük bir yanlışlıktır. bu nedenden dolayı söz konusu dersten kopya çekerek geçmek gayet normal bir davranıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol