sevgili türbanlı kardeşime mektup

ederleziavela
bana kalbin kadar ayırdıgın bu temiz sayfa için $ahsına müte$ekkir oldugumu bilmeni isterim.

yıllardır kafandaki bez parçası için attıgın "özgürlük" naralarını yakından takip eden, sindirilmi$, hakkı yenmi$ ve dahi, hâlâ yenmeye devam edilen bir ba$ka azınlıgın mazlum bireyi oldugumu bilmeni isterim. dolayısıyla, seni anlayabiliyorum.

bizler ki, üç tarafı denizlerle kaplı kıymetli bir cografyada ya$am mücadelesi veren, farklı kültür ve inançların temsilcileriyiz.

tüm önyargılarımı azat edip nesnel bir yargıya varma zamanı geldi ve dahi geçti diye dü$ünüyorum.

eger bugün; çe$itli inanç, ideoloji ve kültürel nedenlerden dolayı birbirimize dü$mü$sek; bu bizim degil, hegamonik iktidar hırsıyla yanıp tutu$an mevki/makam ve koltuk saplantısı yüzünden, dini kullanarak inançlarımızı sömüren insan görünümlü yecüc mecüc, üçkagıtçıların suçudur.

bin yıllardır; "tezat", zarurile$tirilen mevcut müesses nizamın hüküm sürdügü militarizm ve statuko arasında, yel degirmenine aduket çekmeye çalı$an homo erectus olmanın pek kolay olmadıgını biliyorum. senin de bilmeni, bilmenden ziyade; bu soruna bakı$ açının afaki olmasını temenni ediyor ve istiyorum.

sırf erkek oldugum için minibüste yanıma oturmasan da, yaptıgım alı$veri$in para üstünü elime dokunmamak için metal platforma koyan kasiyer olsan da, ba$ı açık cagda$ kızlara yosma gözüyle baksan da, kamuya açık alanda el ele tutu$up, öpü$en gençleri ahlâksız olarak nitelendirsen de, üniversitede egitim alan ya$ıtlarına imrenerek bakıp, bizlere içten içe kin beslesen de, kafandaki türban; senin tercihin degil çevre baskısının bir ürünü olsa da, senin ve senin zihniyetine sahip tiynetsiz iktidarının bencil oldugu gerçegini degi$tirmez.

öyle ki; bu cografyada din’ini, kültürünü, ve ya$amını özgürce idame ettiren tek zümre sizlersiniz. lakin gözünüz doymadıgı gibi, egonuz da, bencilliginiz de zerre azalma yok.azalma olmadıgı gibi hâlâ özgürlükten bahsetmeniz oldukça ironik.

sevgili türbanlı karde$im; i$sizlik sayısının milyonlara ula$tıgı, borcun ayyuka çıktıgı, ekonominin dibe vurdugu, egitimsizligin tavan yaptıgı, asgari ücretin 400 ytl oldugu bir ülkede, inan senin türbanın gündemi me$kul edecek en son sorunlardan bir olmalı diye dü$ünüyorum. ama yok; sizlere örümcek beyinliler dedigimiz takdirde, bizleri kategorizasyon ile suçluyor ve a$agılandıgınızı deklare ederek ajitasyon yapıyorsunuz.

bu ülkede mazlum edebiyatı yapacak, a$agılandıgını dü$ünecek son zümre sizlersiniz. inançlarını, kültürünü ve ananelerini seneler boyunca ifa edemeyen, e$itlik ve özgürlük istedigi için, komunist ve bölücü yaftası yiyen ve dahi cayır cayır yakılarak öldürülen alevi karde$lerimi dü$ündügüm de, ne hikmetse senin türbanın ve mazlum edebiyatın aklıma geliyor ve gülüyorum.

sevgili türbanlı karde$im; 200 alevi bir araya gelip gösteri yapmayı dü$ünüyoruz. inançlarımıza özgürlük ve cemevi isteriz diye bagırıp, haykırmak istiyoruz.lakin linç ediliriz korkusuyla cesaret edemiyoruz. korkumuzun nedeni malum!, daha öceki tecrübelerimiz. çünkü bizler mum söndü yapan ahlâksız bir toplumuz. temeli; "eline, beline, diline hakim ol" olan bir kültürün doktrinleri ile yeti$en bireyler olarak "ensest ili$ki"’ye girmekle suçlanmayan, a$agılanmayan, inançlarını özgürce ya$ayabilen insanlarız. sevgili karde$im; bu ithamı yapan sizlersiniz.buna ragmen a$agılanmaktan bahsediyorsunuz ya, helal olsun sizlere!.

temennim $udur ki; kafanızdaki bez parçası yüzünden egitim haklarınızdan mahrum kalmayın.ama yarın birgün, üviversitenin kantinini parseller ve grupla$ırsanız, ki ben eminim grupla$acaksınız, o zaman sizlerden hesap sorar, attıgınız özgürlük, insan hakları naralarını bir tarafınıza sokarız. müneccim ya da medyum degilim. her cuma eminönü camii’nden çıkıp "tekbir" e$liginde yaktıgınız canları çok iyi biliyorum.

beni sakın yanlı$ anlama sevgili karde$im; annem, anneannem ve babaannem’de ba$örtüsü takar.ama hiçbiri kafasındaki bez parçasını ne simgele$tirir, ne de siyasile$tirir.

örtünmenizin nihai nedeni ilahi emir iken, sizler bu sorunu insan hakları ve bireysel tercih olarak lanse ediyorsunuz. bira yerine soda içmek bireysel tercihtir. lakin örtünmek tercih degil, dinin ve aldıgınız ilahi emir’in dayatmasıdır.

sana kapanmayı emreden islam dini, bir adamın 4. karısı olmanı da emreder. emirlere uyarken seçici olmayın, i$inize gelen emri uygulamayın. malum sizler; islam dini’nin temsilcileri oldugunuz kadar, ahâk timsali bekçilersiniz de!.

sizlerden ve sizleri temsil eden mebuslardan ricam; özgürlük naraları atarken azınlıkları da dü$ünmeniz. azınlıkların sorunları gündeme ta$ındıgında 12 maymun’u oynamaz, duyarlı olup bizlerle birlikte yürür ve saflarımızda yer alırsanız müte$ekkir oluruz.

dip not; rahatsız olursan "sevgili" ibaresini kaldırabilirim. " malum"!.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol