üniversitede türban serbestisi

el menzile beynel menzileteyn
simulatif sloganlari dillerine pelesenk edenlerin futursuzca dillendirdikleri soylemler bos tenekenin cikardigi gurultuden ibaret..

"anayasa ac diyorsa acacaksin"

oncelike bu konu anayasada kesin cizgilerle belirtilmemis..yani "acacaksin" ibaresi yok guzel kardesim..mevcut yasagin dayanagi ise 3511 sayili yasanin 2. maddesiyle 2547 sayili yasaya eklenen yasa kuralini, donemin cumhurbaskani kenan evren’in, anayasanin baslangic, 2., 10., 24. ve 174. maddelerine aykiriligi sebebinden iptali istemiyle basvurusundan dolayi iptal eden 7.3.1989 tarihli anayasa mahkemesi kararidir..
---------------spoiler---------------
anayasa mahkemesi karari
anayasa mahkemesi baskanligindan:
esas sayisi: 1989/1
karar sayisi: 1989/12
karar günü : 7.3.1989
(bkz: belge net)
---------------spoiler---------------

yok yasasinin ek 17.maddesi ise yasagin yasalarla belirtildigi takdirde yasak olacagi gibi bir totolojiden ibaret..

altinda turkiye’nin de imzasi bulunan aihs’de ise su ibare bulunuyor.

"“madde 9 düşünce, vicdan ve din özgürlüğü :
1. herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir. bu hak, din veya inanç değiştirme özgürlüğü ile tek başına veya topluca, açıkça veya özel tarzda ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını açıklama özgürlüğünü de içerir. 2. din veya inancını açıklama özgürlüğü ancak kamu güvenliğinin, kamu düzeninin, genel sağlığın veya ahlakın ya da başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması için demokratik bir toplumda zorunlu tedbirlerle ve yasayla sınırlanabilir”

yani ortada mevcut bi yasak yok, yasa degisikligi var oysa mahkemelerin kararlarinin gerekçeleri degil sadece hüküm fikralari baglayicidir.

hukukcu olmadigimdan soylediklerim bos tenekenin cikardigi sesten ote degil farkindayim lakin diger tenekeler gibi ses cikarmak icin basima vurulmasina musade etmiyorum..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol