üniversitede türban serbestisi

independence
sevgili meclisimizi aylardir me$gul eden konu.

yurdumun daha buyuk sorunlari olmadigi icin suni sorunlar yaratmakta uzerimize yok.radikal islamci akp ve ilimli islamci mhp yi ayni cati altina sokarsan turban universitenin de icine girer ameliyathanelere de girer cok yakinda meclise de girer.hatta daha da otesi ortada fol yok yumurta yokken bir anda uzerine orumcek agi baglami4 ve artik hemen hemen kimse tarafindan tarti$ilmayan konularin uzeri temizlenir, orumcek aglarindan arindirilir, isitilip onumuze sunulur.

universiteye turbanla girmek serbest olsun mu, olmasin mi?

tamda ne guzel teroru sifirlami$ken, i$sizlige ve acliga care bulmu$ken, avrupa birligine girmi$ ve tum dunyada turk vatanda$larina vizesiz dola$im hakki saglami$ken, yurdun her kesiminde yollar okullar su ve elektrik gibi tesisler full cali$irken, elbette artik geride kalan sorunlara da egilmek gerekliydi.i$te yukaridaki tum sorunlara care bulunabildigi icin, eskiden bir cozum bulunamayan sorunlara geri donmenin tam zamaniydi, $ukurler olsun meclisimiz el birligi ile bu konuya da el atti.

universitelerimize turbani sokmadan once, turbani dini olarak degil siyasi olarak kullanmaya cali$an zihniyeti temizlemeli yetkili ki$iler.turban siyasalliktan cikip sadece dini amaclar ugruna takildiktan sonra, hic zannetmiyorum ki bir ki$i bile itiraz etsin nerede kullanilacagina dair.ancak rica ediyorum kimse kimseyi kandirmasin, turbanin universiteye yahut kimi devlet kurumlarina nicin sokulmaya cali$ildigini hepimiz biliyoruz.amac bugun turbani universitelere sokup alakali siyasi empozeyi beraberinde insanlara benimsetmek.boylelikle taban kitlesini geni$leterek %49 lardan %70 lere %80 lere ula$mak ve demokratik bir hukumdarlik surmek.%70 & %80 lik tabana ula$an bir siyasi partinin demokrasi icerisinde yapamayacagi $ey var midir soyleyin bana? boyle bir tabana sahipseniz rejimi dahi degi$tirip milli kahramanlari bile insanlarin gozunde yok haline getirebilirsiniz.

aklima fethullah gulen isimli aglama makinesinin gizli kayitlara du$en bir cumlesi geldi bir anda.

"en iyi yerlerde egitim alacaksiniz, en iyi ko$ullarda okuyacak ve devletin en ust birimlerine kadar sizacaksiniz.o zamana kadar kimseye bir $ey belli etmeyeceksiniz."

bu cumleyi gulen vakfi burslari ile egitim alan genclere yapiyordu fethullah isimli aglama makinesi.rejimi degi$tirmek icin ne kadar uzun vadeli ve ne kadar teferruatli planlar kurdugunun en bariz gostergesiydi bu cumleleri.

$imdi olan biteni izliyorum da, bu cumlenin icerisinde gecen her $ey uygulanmiyor mu allaha$kina? devletin en ust kademelerine bakiyoruz, cumhurba$kanina ve ba$bakana bakiyoruz da fethullah gulen’in her soylediginin a$amali olarak hayata gecirildigini gormuyor muyuz?

bugun universiteye turban, yarin devlet hastahanelerine, ameliyathanelere, ertesi gun meclise ve artik korkarim ki orduya.turban bu yerlere girdikten sonra laiklikten bahsetmek ne mumkun.buyur i$te laiklik de ala$agi edildi mi sana? edildi.laik olmayan ataturkcu bir cumhuriyet du$unulebilir mi? afedersin yarrak du$unulur.haydi buyur cumhuriyette batti mi? batti.e cumhuriyet olmazsa demokrasiyi kim sallar? kimse.buyur demokrasi da sizlere omur.

sonra?

ya$asin hanedanllik, ya$asin irtica, ya$asin $eriat!

pe$in edit: turbanina dil uzatildi diye hemen berbat oyu butonuna uzanacak olan arkada$im.bilesin ki bahsettigim senaryo bir gun gercekle$irse ne icerisinde yazabilcegin bir bilgi sozluk kalir ne de berbat oyu verebilecegin bir entry.daha $imdiden "bu siteye eri$im mahkeme karari ile engellenmi$tir!!!" yazili kac internet sitesi ile kar$ila$tigini du$un.bu senaryonun gercekle$mesi halinde, icerisinde ozgurce du$uncelerini dile getirebilecegin hicbir olu$umun kalmayacagini du$un.eger cidden yapabiliyorsan ne du$unursen du$un ama yeter ki du$un.sonrasini siktir et, fake account al onla da berbat oylarini bas, zerre umurumda degil.yeter ki hala vaktin varken du$un.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol