anne

elma sekeriiii


karnında yavrusunu ta$ırken sırf evi sıcak olsun, o ü$ümesin dolaylı yoldan da yavrusu ü$ümesin diye sırtına çuvalını almı$ 3. kata kömür ta$ıyan insandır.

kucagında ikiz bebekleriyle ve paçasından tutan kücücük kızıyla parası olmadıgı için taksiye binemeyip dolmu$larda ayakta giden, paltosunun bir kenarı kızı sıkı sıkı tuttugu için yamulmu$ olan kadındır. o günlerinden kalan paltosunu saklayan ki$idir, ara sıra cıkarıp ben nerden nereye geldim diye bakıp hatırlayan.

yavrusunun her hangi bir $eye ihtiyacı oldugunda hemen yanına ko$andır, cocugu istemese bile zorla ayagını bacagının üzerine koyup çorabını giydirendir.

cocuklarının eski videolarını açıp izlediginde ne kadar masumsunuz canlarım benim diye sarılıp aglayandır.

önünüzden yemeginizi, üstünüzden giysinizi, ayagınızdan çorabınızı ayakkabılarınızı, kendi agzından yavrum sözünü dü$ürmeyen kadındır...


cocuklarının annem bir gün ölecek diye dü$ünüp gözleri dolu dolu üstüne titredigi, üzülmesine dayanamadıgı,dünyanın bütün insanları bir yana, sen tek ba$ına bir yana dedigi kadındır.

güçlüdür, ayakta durmasını bilendir, dünyanın en merhametli; içi en güzel insanıdır.insandır evet, cocuklarının yüregini büsbütün sevgiyle doldurup ta$ıran bir insan.

dünya güzeli, gül güzeli, kalbimin $ulesidir beni dimdik ayakta tutan...


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol