borderline kişilik bozukluğu

kurabiye
kişilik bozukluklarının ya da kişilik biçimlerinin herhangi bir karakter tipi olarak tanımlanamayacağı gayet açıkça tanımlanmış bilimsel bir gerçektir. eğer illa ki somut ya da biyolojik açıklama gerektiriyorsa:

yapılan çalışmalarda impulsif özellik gösteren kişilerde testosteron, östrojen, 17 östrodiol düzeyleri yüksek bulunmuştur.sosyallik ve aktivite ile ilişkili olan, platelet mao düzeyi sosyal aktiviteleri yüksek olanlarda ve şizotipal kişilik bozukluğunda düşük bulunmuştur. agresif ve impulsif kişilerde 5hiaa düzeyi düşük bulunmuştur. eeg incelemelerinde borderline ve antisosyal kişilik bozukluklarında yavaş dalga aktivitesi gösterilmiştir.

şizotipal kişilik bozukluğunda genetik faktörler en sık görülür. antisosyal kişilik bozukluğu ile alkol kullanım bozukluğu, histriyonik kişilik bozukluğu ile somatizasyon bozukluğu arasında güçlü bir ilişki vardır. çocuklukta belirlenen huy faktörleri erişkinde kişilik bozukluğu ile ilişkili olabilir. örneğin; yapısal olarak korkak bir çocukta avoidan kişilik bozukluğu, çocuklukta sss disfonksiyonu ve minimal beyin hasarı geçirmiş kişilerde antisosyal ve borderline kişilik bozukluğu gelişebilir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol