cinsel tecavüz

anticonstitutionnellement
cinsel konuda herhangi birşeye zorlandıysanız, cinsel tecavüz söz konusudur.
belki bir erkeği öpmeye evet demişsinizdir, ama bu aynı anda kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye evet demişsiniz anlamına gelmez. dur demeye hakkınız var. sınırlarınıza saygı gösterilmediği an, tecavüzdür.

çokları cinsel tecavüzün ancak yabancı bir erkek tarafından saldırıya uğranıldığı zaman olduğunu sanmaktadır. ama durum böyle değildir. cinsel tecavüze uğrayan kadınların çoğunluğu erkeği önceden tanıyorlar. bu erkek kadının bir arkadaşı, bir aile bireyi, sevgilisi ya da kocası olabilir. bundan dolayı da çoğu cinsel tecavüzler ya kadının kendi evinde ya da iyi bilinen yerlerde olmaktadır.

hem kadın, hem erkek cinsel tecavüze maruz kalabilirler.

fiziksel ilişkisiz cinsel tecavüz
bir çok kişi cinsel tecavüzün bedene dokunmakla olduğunu sanmaktadırlar. ama kadın ve erkek arasında fiziksel temas olmadan da tecavüz olabiliyor. örneğin:
- erkek cinsel organını gösterdiğinde
- kadın soyunmaya zorlandığında
- erkek sözle sarkıntılık yapıp, seksi laflar attığında

bedensel ilişki ile olan cinsel tecavüz
- erkek kadının isteği olmadan cinsel organlarını ya da vücudunun başka yerlerine dokunur,
- kadın erkeğin cinsel organlarına dokunmaya zorlanır
- kadın cinsel beraberliğe zorlanır

herkesin başına gelebilir
- kadınların büyük bir çoğunluğu cinsel tecavüze uğramayabilirler.
- ancak pek çok kişi cinsel tecavüz konusunu duymuşlardır ya da cinsel tecavüze uğrayan birisini tanıyorlardır. bu yüzden şunları unutmamak gerekir:
- her türlü kadın tecavüze maruz kalabilir
- bir kadın açık da giyinse, tepeden tırnağa kadar kapalı da olsa tecavüze uğrayabilir
- tecavüz her kültürde olur.


farklı şekillerde cinsel tecavüzler bulunmaktadır
bir kadın tanımadığı bir erkek tarafından saldırıya uğrar ve daha sonra erkeğin tecavüzüne maruz kalır. bu tür tecavüzler en çok duyulan, ama en az sayıda gerçekleşen tecavüzlerdir. tecavüzlerin büyük çoğunluğu kadının önceden tanımış olduğu erkek tarafından yapılmaktadır. kadın ya kendisini kısa bir süre önce tanımıştır ya da uzun süreden beri tanımaktadır. cinsel tecavüzler nikahsız yaşayanlar arasında ve evlilikte de olabilir.
insan evli olduğu halde kimsenin kimseyi cinsel ilişkiye zorlamaya hakkı yoktur.
aile içerisinde cinsel tecavüz olur. birisi kızını kötüye kullanıyor ya da kardeşler arasında cinsel ilişki oluyorsa, insest söz konusudur.
ailenin dışında yetişkin birisi bir çocuğu kötüye kullanıp cinsel ilişkide bulunuyorsa bu duruma pedofili denir.


yasa ne diyor?
danimarkanın ceza yasasında tecavüz ” şiddet ya da şiddet tehdidiyle, ya da yasa dışı bir başka şekilde cinsel birlikteliğe zorlamak ” olarak tanımlanmaktadır. penis vajinaya girdiyse, bu duruma tamamlanmış tecavüz denir.
erkeğin dövmesi, tekmelemesi ya da kadını sıkı sıkı tutması şiddettir.
kadına karşı şiddet tehditi yapıldığı gibi, bu şiddet tehdidi kadının ailesine, çocuklarına ve çevresine karşı da olabilir.
başka tür seks de cezaya tabi tutulur. örneğin zoraki oral seks ya da anal seks, vajinaya cisim sokmak ya da kaba dokunuş/ masturbasyon
her tür cinsel teşebbüs cezaya tabi tutulur. yasa hem evlilik içi hem de evlilik dışı ya da sabit partnerlik durumunda geçerlidir. aynı cinsiyetten olan insanlar arasındaki cinsel tecavüz de yasaktır.

kaynak:http://www.loftsloret.dk/index.dsp?area=69
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol