inançsiz türk askerinin şehit olması

ederleziavela
kadın programlarından ve makas aldırmaktan arta kalan vakti olursa, zekeriya beyaz hocamızın, açıklık getirmesi gerektiğini dü$ündüğüm konu.

şehit : allah yolunda öldürülen müslümana şehit denir.

şehitlik : şehitlik, allah katında yüksek bir rütbedir.

ateizm : dinsel öğretiyi kabul etmeyen felsefi görüştür.

ateist : ateizm yanlısı, tanrı tanımayan.


kuran ı kerim’de şehitler hakkında şöyle buyurulur: (bakara, 154) “allah yolunda öldürülenlere (şehitlere) ölüler demeyin. bilakis onlar diridirler. lakin siz onu anlayamazsınız.”

şehit olan kişi, isyankar ya da günahkâr olursa söyle buyrulmuştur.

allah (c.c.) : “şüphesiz iyilikler, kötülükleri yok eder.” (hud, 44)

hz. peygamber, bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “kötülüğün ardından bir iyilik işle ki onu silsin. doğum neticesinde ölen de şehittir. hatta zinadan meydana gelme bir çocuğu doğurma esnasında ölen kadın da şehittir. fakat böyle bir hamile kadın karnındaki çocuğu düşürmeye çalışırken ölünce şehit olmaz.”

udud savaşında bir asker gelip sordu; “ya rasulallah! hemen harp edeyim de sonra müslüman mı olayım?”

rasulullah (s.a.v.): “müslüman ol, sonra harp et.” buyurdu. o da hemen müslüman oldu, sonra vuruştu. nihayet şehit edildi. bunun üzerine rasulullah; “az işledi, fakat çok kazandı.” buyurdu. (buhari, 8/277)

kafirler hangi şartlarda olursa olsun onlar asla şehit olamazlar. zira kafirin bütün amelleri seraba benzer. beklentileri olmasına binaen umduklarını bulamazlar.

görüldüğü üzere; ateist bir asker, cenk esnasında ölürse malesef şehitlik kavramından faydalanamıyor.

şahsi fikrim; düşünün ki, inançsız dahi olsa, ülkesini, ailesini ve insanlarını savunmak için harp eden bir bireyin öldüğü takdirde bu mertebeden faydalanması gerekir. eğer bu mantığa göre düşünürsek, " iman etmek " insanlara dikte edilmeye çalışılan bir kavram olup çıkar. islamiyet müsamaha dini ise eger, ya da islamiyette zorlama yoksa, yukarıda bahsettiğimiz konu ile ilgili küçük bir çelişki var gibi (!)

"""" udud savaşında bir asker gelip sordu; “ya rasulallah! hemen harp edeyim de sonra müslüman mı olayım?” rasulullah (s.a.v.): “müslüman ol, sonra harp et.” buyurdu """"

şimdi adam kapmış kılıcı savaşmaya gelmiş, savaşma sebebi karı kız olmadığı aşikar. buna rağmen önce kelime i sahadet getir sonra savaş denilmiş.

seçme sansı adı altında bir dikte, dayatma ve zorlama, ki zorlama burada yokmuş gibi dursa da, bence, dolaylı yoldan olsa dahi bir zike zike durumları söz konusu.

ya müslüman olup şehit olacaksın ya da müslüman olmayıp necati (!) aynı amaç uğrına kan dökülüyorsa eğer, neden böyle çifte standart yapılır anlam vermem mümkün değil.

bu tek duze mantıga gore malesef sehit olarak nitelendirilen askerlerimiz sehit mertebesınde yer almamaktadır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol