auf der anderen seite

durum
2007 cannes film festivali’nde altın palmiye için yarışan ve en iyi senaryo ve ekümenik jüri ödülü’nü alan film.

oyuncular: nurgül yeşilçay (ayten öztürk) , baki davrak (nejat aksu) , tuncel kurtiz (ali aksu) , hanna schygulla (susanne staub) , patrycia ziolkowska (lotte staub) , nursel köse (yeter)

konusu : emekli bir dul olan ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken fahişelik yapan yeter ile tanışır. para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren ali’nin bu teklifini, alman dili ve edebiyatı profesörü olan oğlu nejat hiç olumlu karşılamaz. nejat için yeter’in mesleği kabul edilemezdir.

yeter’in asıl amacının türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan nejat, yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı ayten’i bulmaya türkiye’ye gitmeye karar veren nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır.

bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci ayten’in kaçak olarak almanya’ya gitmiş olduğudur. nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol