haliç e sürgün yiyen masum bokun hazin sonu

ederleziavela
bokunda hazin sonu mu? olurmu$ lan dümbelek demeyin.

insan dışkısının yapısını az çok biliyoruz. koliform ve fekal bakteriler, patojenik mikro organizmalar, hormonlu bileşikler ve bence en kıymetlısi amonyak’tır.

amonyum nitrat dahi elde edilebiliyor.

amonyak oksiyeni yok eder ve çeşitli toksitlerin salgılanmasına sebep olur.

öncelikle bokun maruz kaldığı kötü muameleye midnight express’deki william billy hayes totoşu dahi kalmamıştır.

sulabh international social service organisation adlı bir sivil toplum kuruluşu, insan atığını biyogaz ve gübreye dönüştüren ucuz bir sistemin, dünyada 2,6 milyon kişinin tuvalet gereksinimini uygun koşullarda giderme ve küresel ısınmayı azaltma olanağı sağlayacağını açıkladı (!)

inanmayan, hindistan’da düzenlenen yedinci dunya tuvalet zirvesi’ni araştırıp bilgi edinebilir.

cidden arkadaşlar bok deyip geçmeyin, zira içindeki bakterileri göz önünde bulundurursak , o da bir canlı sayılır. allama bugün git tibet’e, budistler boka bile tamah ediyor, zarar görmesin diye elleri ile toprağa gömüp, tütsü yakıp dua ediyorlar.

türkiye’de malesef bu felsefeyi idrak etmek ve insanlara kabul ettirmek zor.

pikniğe giden mangal düşkünü bir baba, ormanın derinliklerine sıçarken kıçına vuran ilik esintiden değil, yediği 1 kilo kanatı çıkarırken oluşan rahatlamadan feyz alır. işin duygusal yanı da var. lord of the mangalci hiç düşünüyor mu acaba kıçını sildiği ısırgan otunun üzerinde can çekişen dışkıyı? ve bu dı$kının yapa yalnız ormanda tek ba$ına yalnız kalacagını? hiç sanmıyorum (!) ama yadırgamıyorum da çünkü isirgan otu ile dötü silen bir türk insanının dü$üneceği en son $eydir bokun makus talihi.

yahu vakt i zamanında cin komunist partisi dahi müslüman hui’leri domuz eti yemeye zorlamıştır ve yetmezmiş gibi hui’lere sıçtıkları boku zorla yedirmişlerdir. aynı muameleyi, kizil muhafizlar tibetli buda ve panchen lama’yı insan dışkısı yemeye zorlayarak tatbik etmişlerdir.

aslında yazıyı incelediğinmiz de sosyolojik bir tespit çıkıyor. ne sosyolojiği yahu direkt dirimbilim’i ilgilendiren bir tespit (!) nihayetinde bok yaşayan bir organizmadır.

bokun tarihcesi hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ama kısa bir arştırmadan sonra şunu söyleyebilirim ki dışkı, işkence aleti olarak kullanılmı$, toplulukların inançlarına, görüşlerini saygısızlık yapmak, dirençlerini kırmak, aşağılamak gibi pek etik olmayan davranışlarda rol almış.

allahtan teknoloji gelişiyorda bokun kıymetini yeni yeni anlıyoruz. önceleri piknik alanlarında doğal ped olarak kullanılsa da şimdilerde biyogaz, gübre gibi insanoğluna gerekli bir takım maddelerin üretilmesinde kullanıyoruz.

demedi demeyin teknoloji biraz daha ilerlerse, boktan sakiz dahi yapabilir bu insanoglu (!)

türkiye’de manzara hep aynı (!)

otur klozete, yak bir sigara, eline kağıt kalem alıp başlık düşün ve bırak ifrazatı... bok menşeli başlık üretip bokun hazin sonunu düşünebiliyorsan ne mutlu sana... çünkü nirvana’ya giden yolda sağlam bir adım atmışsındır. daha sonra deri pardosu giymiş bir budist karşına çıkıp sana soracak

- siyah hap mı ?
- kahverengi hap mı ?

bok sadece bok değildir

tanim : bu kadar fonksiyonel olmasına rağmen, türkiye’de bir hiçmiş gibi davranılan dışkının halic e gidene kadar yaşadığı badereler bir kenara, bir gübre ya da soygaz olamadan derin suların, derin karanlıklarında yapa yalnız kalışı (!)

ek olarak,

http://www.ratemypoo.com/pictures/000000172/124797/
http://www.ratemypoo.com/pictures/000000699/98405/
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol