constantine

independence
yonetmen:
francis lawrence

oyuncular:
keanu reeves , rachel weisz , shia labeouf...

tur: aksiyon/dram/fantastik/gerilim

sure: 121 dk.

yapim yili: 2005


matrix serileriyle un salan keanu reeves, john constantine roluyle "matrix"te makinelere karsi verdigi mucadeleyi bu kez iblislere karsi veriyor.

john constantine cehenneme gitmis ve donmustur. istemedigi bir yetenek olan, dunya uzerinde insan gorunumunde dolasan melez melek ve iblisleri hemen tanima becerisiyle dogan constantine (keanu reeves) bu iskenceden kurtulabilmek icin intihara basvurur. ama basarisiz olur. istemi disinda hayata geri donen genc adam, kendini yeniden dunyada bulur. artik, intihar girisiminde bulunmus ve yasamdan kisa bir sure kopmus biri olarak, cennet ile cehennem arasindaki dunyevi sinirlarda gezinir, ve seytanin emir erlerini derinliklere geri gondererek bos yere kefaretini odemeye calisir.

ama constantine bir aziz degildir. gerek icinde bulundugu dunya, gerek obur dunyada hayalkirikligina ugratildigi icin cok icki icen, cok hizli yasayan ve kahramanlik fikrinden nefret eden buruk bir kahramandir. constantine ruhunuzu kurtarmak icin savasacak, ama hayranliginizi, minnetinizi ve merhametinizi kesinlikle istemeyecektir. onun tek istedigi cezasinin ertelenmesidir.

caresiz ama supheci bir kadin dedektif olan angela dodson (rachel weisz) cok sevdigi (yine weisz’in canlandirdigi) ikiz kizkardesinin esrarengiz olumunun uzerindeki sir perdesini kaldirmak icin constantine’in yardimini istediginde, sorusturma, ikiliyi gunumuz los angeles’in topraklarinin altinda var olan iblisler ve melekler alemine surukler. felaketi andiran bir dizi dunyaotesi olay yasayan ikili, ister istemez kenetlenirler ve ne pahasina olursa olsun kendi ic huzurlarini bulmaya calisirlar.

http://www.e-kolay.net/sinema/film.asp?filmid=1289
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol