atatürk ün gençliğe hitabesi

ice berg
beni anlamak devrimlerimi anlamak demektir diyen ata mın bize hitabesi.anlamayı bırakın artık okumayı bile beceremeyen biz gençlere hitabesi..okuduğunu anlamamak ile okumamak arasında ne kadar acı bir fark var düşündünüzmü hiç..hitabe yerine; sanal ortamdan kendine gelen sex partner lerinin mesajlarını okuyan,hergün ileride kocasını memnun etmek için yemek tarifleri okuyan,para derdine düşmüş ve sürekli borsa okuyan,hayata küsmüş sürekli ağır romanlar okuyan,ülkeyi yönetmesi gerekirken sürekli kartvizitlerin arkasını okuyan,yurdumun kaderini tayin edecek kelimeleri sürekli usa nın dudaklarından okuyan,tüm dünyadan haberdar olması gerekirken sadece spor ve magazin haberleri içeren "az sonra" altyazılarını okuyan,inşaat işçiliğinden gelip sanatçı mı mafya mı olmuş neidüğü belirsiz kültürlere takılmış kişilere eşlik edip başlarında bandana ar ile onbinlerce ağızdan ağlayarak yana yakıla "pala remzi" türküsünü okuyan,allah rızası için değil ya baba zorundan yada ekonomik çıkar gereği kuran okuyan,türbanı kafaya geçirip nerde benim üniversite hakkım diye laikliğe kafa tutma söylemleriyle martaval okuyan ve bu okuduklarıyla ata sından santim santim uzaklaşan gençlik,ata nın uğruna oluk oluk kan dökülen cumhuriyeti emanet ettiği gençlik,türk nüfusunun % 40 ını oluşturan gençlik,bu oylarıyla geminin kaptanını seçebilecek gençlik dediğim gibi artık bırakın anlamayı okumayı bile unutmuş gençlik.yoksa bunlar okuyupta unutulacak şeyler mi ;
"ey turk gencligi! birinci vazifen, turk istiklâlini, turk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve mudafaa etmektir.
mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin, en kiymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahlarin olacaktir...........butun bu serâitten daha elîm ve daha vahim olmak uzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet icinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri sahsî menfaatlerini, mustevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr u zaruret icinde harap ve bîtap dusmus olabilir.
ey turk istikbalinin evlâdi! iste, bu ahval ve serâit icinde dahi, vazifen; turk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktir! muhtac oldugun kudret, damarlarindaki asil kanda, mevcuttur!

bunları okuyupta anlayamayan,okuyupta unutan yada hiç okumayan bir gençlik mi bu vatana sahip çıkacak.gözlerinizi kapatın ve siyah beyaz kayıtlardan bildiğiniz o ince,cızırtılı ama yürekli ve coşkulu sesi duyar gibi olun..bu hitabe size,bize hepimize dinleyin ve dinletin..kimsenin duymazdan gelmesine izin vermeyelim.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol