nevrotik sayıklama rehberi

artemisia
nevrotik sayıklama başlığına artistik hiç bir şey yazamıyor musunuz? başkaları onlarca entry girerken sizin yazdıklarınız "cin ali’nin maceraları" gibi mi oluyor? durun! hemen vazgeçmeyin! bir kaç basit kuralla siz de diğer yazarlar kadar başarılı şeyler yazabilirsiniz!

1.)öncelikle en temel kural kuracağınız cümlede yüklem asla sonda olmamalıdır. başta olabilir, ortada olabilir-ki bu cümleyi devrik cümle yapar- ama sakın sona koymayınız.

2.)cümleleriniz içinde "yürek, yalnızlık, sessizlik, acı, gece, güz, ayrılık, çaresizlik, umutsuzluk" gibi yaralı kelimeler bulunmalıdır.

3.)cümlelerinizde bulunan yaralı kelimelerinizi en az 3-4 tane acıklı sıfatla nitelemeniz gerekmektedir. örnek vermek gerekirse "yürek" kelimesini "umarsız haykırışlarla yoğrulmuş gecenin yalnızlık nöbetlerine küs ağlamaklı yüreğim" olarak sıfat tamlamasına çevirirseniz nevrotik cümleniz için uygun olacaktır.

4.)bu uzun sıfat tamlamalarından bir kaç tane oluşturup uygun bir yüklemle cümleyi tamamlayıp, bunlardan bir kaç tane kurarsanız sayıklamanız hazırdır efendim. ha belki bazılarınınki kadar iyi olmayacaktır ama en azından şairane bir hava estirecektir hiç şüphesiz. yerseniz. ki yiyoruz da
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol