çeyrek elma

breeze
ezginin günlüğü’nün 25. yıl özel albümü. a tribute to ezginin günlüğü denebilir. güzel parçalar var, tracklisti arayın bulun, isterseniz albümü edinip dinleyin ama pek de değeceğini sanmıyorum müzikalite bakımından. sadece arşivlik bir değeri olabilir.

albümün en kötü yorumlarından biri sezen aksu’dan gelmiş 1980 adlı güzide esere.

küçük hanımın şarkısı gerçekten başarılı bir yorumla seslendirilmiş, grubun eski solisti feyza erenmemiş tarafından. burnuma caz kokusu geliyor bu parçada.

sonracığıma en beğendiğim yorum barış akarsu’dan gelmiş. merhumun şu boktan dünyadan göçmeden önceki son kaydı oluyor leyla adlı eser. gerçekten iyi bir cover, çünkü barış parçanın kurgusunu değiştirmese de enstrumantel altyapısını baştan yapmış.

barış için söylediklerimin tam tersi yine yeni yeniden haluk levent için geçerli. ulan oğlum iki gitar koyup distortion’ı basmakla cover mı olur? olmuyor diyor, haluk levent’ten mersin’e daha az gelmesini diliyoruz. tamam hadi intro iyi olmuş.

mirkelam ne alaka anlamıyorum, elektronik altyapıyla düzenlenmiş istanbul parçası yorumuyla, ezginin günlüğü’nü clublarda da çalınabilir bir grup haline getirmiş. güzel olmuş ama, leziz.

fede düzağaç efendi, güzelim mutlu olmak varken’i geceleri şiir okuyan derin sesli dallama radyo programcısı edasıyla seslendirmiş, her "acımızla" diyişinde benim içimi gerçekten acıtmıştır.

şirin bir yorum modern folk üçlüsünden düşler sokağına gelmiş. pek bir alaturka, pek bir naif olmuş. çok tatlısınız lan. kocaman amcalar, dedeler oldunuz, tonton oldunuz,hala şarkı söylüyosunuz, afferim üçünüze de.

gelelim meşhur gemi’ye. sabahat akkiraz’ın yorumu da parçayı birden fazla dinlenebilir yapmış, başarılı buldum gerçekten. halk müziği motifleri bariz şekilde şarkıya anlam katmış.

göksel bulmuş yine kendine bir depresyon şarkısı. harbiden ama. kedimi öyle söylemiş ki sanırsın ayrılık sonrası anlarını evinde ağlayarak geçiren koca gözlü siyah saçlı kız söylüyor bu şarkıyı.

her dinlediğimde bitanecik aşkımı aklıma getiren nazım şiiri "seni düşünmek" de aynı şiir haliyle sunay akın tarafından seslendirilmiş. albümün ikinci cd’sinin kapanışı olarak.

gözüme çarpan parçalar bunlar, albüm iki cd ve 14+11=25 parçadan oluşmakta. nice çeyrek elmalara...













bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol