ezmoce

nekropsi
albümünün kapağında yer alan “didou nana” adlı şarkı hakkında bir haber metninden alıntı:


megrel halk türküsü olarak bildiğimiz ve türkiye’de ilk kez 1997 yılında birol topaloğlu’nun “heyamo” albümünde yer alan, karadenizli müzisyen kazım koyuncu’nun yorumu ile de geniş kitlelere ulaşan, “didou nana” adlı şarkının megrel müzisyen nana belkania’ya ait olduğu ortaya çıktı. karadenizli müzisyen birol topaloğlu’nun yeni çıkan “ezmoce” (rüya) adlı albümünün kapağında “didou nana” adlı şarkının nana belkania’ya ait olduğu bilgisine yer verildi.

uzun bir aradan sonra yeni albümüyle dinleyenlerinin karşısına çıkan karadenizli usta müzisyen birol topaloğlu’nun “ezmoce” albümünde, “didou nana” adlı şarkı ilk kez bestecisinin yani, nana belkania’nın sesinde hayat buluyor. nana belkania, “didou nana” adlı şarkıda, birol topaloğlu’na sesiyle eşlik ediyor.
albümde, “didou nana” adlı şarkı, bu kez nana belkania’nın düzenlemesiyle sunuluyor. “didou “nana” adlı şarkıda birol topaloğlu ile düet yapan nana belkania,yumuşak ve duygulu sesiyle şarkıyı daha unutulmaz kılıyor.

tiflis’te yaşayan nana belkania, bu şarkıyı 1985 yılında yapmış. birol topaloğlu’ndan aldığımız bilgilere göre şu an 57 yaşında olan belkania, şarkıyı sevgilisi için bestelemiş. belkania şarkıyı ilk kez yılbaşı gecesi gerçekleştirilen bir etkinlikte seslendirmiş ve büyük beğeni toplamış. tiflis’teki müzik kurulu, belkania, konservatuvar mezunu olmadığı için şarkının eser hakkını vermemiş, bu nedenle de şarkı bugüne kadar anonim olarak geçmiş.



kaynak: www.kalanmuzik.com ve www.gazeteport.com ve www.etnikmuzik.com
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol