üniversitede türban serbestisi

digitercumecom
universitede turban serbestisi kendi ideolojisi ve kar$isindakinin ideolojisini iyi bilmeyen iki kesimin harp meydanidir. ne eski milli goru$culer ve uzantilari nede yeni cumhuriyetci, demokrat, liberal yada ozgurlukculer kendi du$unce sistemlerini ve du$man sandiklari kar$i tarafin dusuncesini layikiyla bilmemektedir.

hic bir din ki$isel ozgurlukleri devlet icin feda etmeyi emretmemektedir. din cogulculuk anlaminda cumhuriyet, insan haklarinin ustunlugu anlaminda bir demokrasi, bireyin devletten ustunlugu anlaminda anti-holistik bir yaklasim, ve gercek anlamiyla devletin din islerini denetlemesi ama karismamasi olan laiklige engel değildir. milletimizde uzgunuz ki din simsarligi yapan az bir kesim (ben cok az olduguna inaniyorum) bunu bilmiyor.

diger yandan cumhuriyet, demokrasi, laiklik tanimi geregi insanların $ekilleri yüzünden dusuncelerini esir almaz, kamusal haklarini kisitlamaz hatta bunu devletin yuksek menfaati bahanesiyle dahi yapamaz. ancak malesef cumhuriyeti tekeline almi$, laikligi tekeline almi$ kimselerin bir cogu bundan habersiz gorunuyor.

hal boyle iken turban serbestisi tartismalari temelinde iki tarafin rant kavgasi ve paranoyasindan ibaret bir luzumsuz gundem maddesidir.

bunun cozumu her iki tarafin bireyci bir yaklasimla ozgurluklerin genislemesine calismasidir. ben inancsiz yasayabildikten sonra cumhurbaskaninin esi kapali olmus bana ne. yada ben inancli yasayabildikten sonra meclis baskaninin esi acik olmus bana ne.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol