üniversitede türban serbestisi

el menzile beynel menzileteyn
basortusu turban basbagi veya adi her neyse..bu paranoyak yaklasimlar, seriat, irtica atiflari, demokrasi cigliklarinin koridorlarinda yankilanan universitelerle tezada dusmekten baska bir goruntu arzetmiyor...

"sen zaten basortunle okuyup doktor olsan da erkekleri muayene etmezsin, savci olsan erkeklerle calismassin..senin neyine gerek okumak git evinde otur" mu diyelim bunlara..hadi onlar yerine karar verelim ve evlenecekleri erkekleri de secelim..

bu yasaklarla hem basortusu inancini reddediyoruz hemde "oku" emrine tabi olmaktan ali koyuyoruz bu gencleri..

"oku" diyor ilk inen ayet...seriat demiyor veya cihad veya irtica..bunu bilen nitelikli bir inananin -- onune iki secenek sunuyoruz; ya basini acip egitimine devam edecek yada son verecek..egitimini sonlandirmalarinin bu ulkeye ne gibi bir getirisi olacagini izah eden edebilen beri gelsin..

bu gencler bu ulkenin ruhuna fatiha okumak icin degil, bu gencler milletin canina okumak icin de degil bu gencler yalniz ve yalniz ulkelerine hayirli evlat olabilmek adina okuyorlar..bunlarin onune tas koymak devletin onune tas koymaktir...

adama demezler mi milletin saciyla basiyla oynayip bunlarla ugrasacagina once universitelerine ceki duzen ver..el ezher’i begenme..ama ilk 500’e gireme..yapilan yayinlarin cogu calinti olsun..

alin bir paranoyada benden..bu basarisizliklari manipule etmek icin ugrasiyor olmayasinlar..

basortusu bir simge artik..ateistiyle, deistiyle, sosyalistiyle, milliyetcisiyle universitelerde inanc ve gorusleri yuzunden haksizliga maruz kalan tum -izm ve -ci lerin takipcilerinin mesru mucadelelerinin simgesidir..

ayrica; #653631
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol