türbanlı first lady

greyfurt
altındaki entry’leri okuduktan sonra beni bitiren başlıktır.

işi gücü bırakıp, yaklaşıp 100 entry edecek kadar yazı yazdım, her seferinde sildim ve en sonunda bu satırları kaleme aldım.(kimi çok kırıcı oldu, kimi yasalara aykırı oldu, kiminde de üslup dışına çıktım)

en sonunda belli bir bilgi alt yapisi olmayan insanlara tek bir entry’de bir düşünceyi kabul ettirmenin, demokrasiyi özümsetmenin imkansızlığına kanaat getirdiğimdendir ki; bazı entry sahiplerine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağını anlatmak için bazı tavsiyeleri küçük notlar halinde sıraladım.

1- "cumhuriyet’e atılmak istenen gollerden biri" diye düşünenler için ev ödevi;
kurtuluş savaşında bomba taşıyan kadınların görüntüleri 1000’er kere izlenmeli. içlerinden en beğenilen kare 70x100 afiş olarak bastırılmalı ve yaşanılan evin mutfak kapısına asılmalı. (o başı kapalı kadınlar olmasaydı o lokmalar gırtlağımızdan geçmezdi)

2-"kafalarından türbanı atsalar bile beyinleri türbanlı kalacak" diye düşünenler için ev ödevi;
"önyargi", "kültürel farkliliklarin zaaf degil zenginlik oluşu", "din ve inanç hürriyeti" hakkında her biri bir birinden bağımsız 1000’er adet kompozisyon. (o kadar çok yazacaksınki; ister istemez empati yapacaksın)

3-hala bir şey anlamayıp, aval aval bakan arkadaşlar 1000 kere daha dünyaya gelseler düşünceleri gene aynı olurdu heralde...diyemem. diyemem, çünkü bu ön yargı olur.

not: yazmaktan değil, düşünmekten yoruldum. her entry 2 saat alsa bu sözlük ömür törpüsü olur.
her yazar kırıcı,ön yargılı olmamak için çaba sarfetse cennet olur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol