korsan kitap

uc nokta
kitap okumak isteyen bir insanin kitapcidan alacagi yirmi milyonluk kitabin korsanini bes yada en fazla on milyon liraya korsan tezgahlardan alabilir.haliyle dar gelirli okuyucu bu yolu tercih etmek’te bence haklidir.
korsan kitaba karsi yazarlarimizin emegini koruyalim diyen yayinevleri, yazarlari altin yumurtlayan tavuk olarak gormekten vazgecip yazarlarini dusundukleri kadar okuyucularida dusunseler korsan kitap diye birsey kalmaz.
sanati halk icin yaptigini soyleyen yazi sanatkarlari halki dusunur.sanati sanat icin yaptigini soyleyen bir yazarin zaten parasal acidan pek bir beklentisi olamaz.o zaman korsan kitap sektorunu doguran aslinda yayinevleridir.
orn.bir yayinevinden cikan saman kagadina basilmis populer kitap su anda 15 ytl.ama bu kitabin aynisi baskisi kalitesiz halde yine saman kagidinda 6 ytl.ben kitap basina 9 ytl’nin sadece baski,izin vs masraflarina gittigine inanmiyorum.boyle yapmayan yayinevleride var tabi 4ytl ye yaklasik 200 sayfalik bir kitabi kaliteli kagada basanlarda var.
korsan kitabi savunmuyorum.ama kultursuzlugumuzden yakinanlar donup ortalama bir kitabin fiyatina bakarlarsa malesef bu parayla anadoluda bir ogrencinin bir hafta kimseye muhtac olmadan yasayabildigini gorurler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol