turan sözlük

freagl dreams
"bilgi sözlük türkiye’nin aynası olmuştur" diyerek başlamak gerek söze, şurada bir karış ötede sol frame de bir birini ağır eleştiren yazarlarına rağmen söz konusu olduğunda paylaştığımız bu mekana birilerini dil uzatması omuz omuza vermekten mutluluk duyduk. belki ermenide vardır aramızda belki rumda kürtlerde olabilir yahudi eksk olmasın tabi takdire şayan türklerde ki aramızdaki en önemli fark turan sözlüğün dış kapının dış mandalı bile olamayacak tiplerin oyun alanı olduğu.

onların farklı düşünen herkesin ermeni yahudi ve kürt yalakalar olduklarını düşünmeleri bile bizi lekelemiyor ki bunlara kim türk diyorki kendilerinden başka. devir olmuş milenyum adamlar hala milattan önceden örnek veriyorlar.

bizler bir arada olmayı seviyoruz sanırım. ki burada çok ta karşılıklı çemkirmişliklerimiz olmuştur. ama mutlumuyuz bir arada olmaktan sanırım önemli olan nokta bu. bunu anlamalarını bekleyerek kendimize haksızlık etmeyelim şahane entrylere sahip oldu bilgi de turancı sözlüğün başlığı. ince zekalarını konuşturdu bilgiçler. bu halini seviyorum bu sözlüğün. biz bize dalaşırız ama siz bizimle dalaşamazsınız mesajı gayet net oldu sanırım. işte bu türkiyedir.

sepultürk yada maliyeci.. etom var mesela independence’de bahis konusu olur.. betterthan, chavez, mitili, phantom lord yada schumi..angelus’u es geçmemeli çok mu fikirlerimiz uyuşur birbirimizle çok mu sevişiriz sanki! ama neden nefret edelim ki biz birimizden.. biz insan olmayı seçtik diye bir kaç kendini bilmez hazım zorluğu çekecektir elbet. üstelik bu adamlar bizimle uğraşırlar ama orta asya türki cumhuriyetlerine bir bakın bakalım ne göreceksiniz. hepsi hala rusyadan izin almadan kıçlarını kaldıramıyorlar. önce bir bok atmayı bırakıversinler de kendilerine baksınlar.

(bkz: biz böyle çok iyiyiz ya siz)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol