premier league

sinirsahibi
formula 1 ya da nba gibi pazarlama dehasinin urunu bir ligtir. zira burada hersey paraya cevrilebilir, herseyden once stad panolarindan, hakem formalarina kadar birlesik arap emirlikleri havayollari(emirates) tarafindan sponsor olunmus ligtir ayni zamanda ki bunun argodaki tek karsiligi ta$akli olmaktir.
maclari izleyen seyirci sayisi bundes liga’nin yarisini biraz gecse de herkes bir arsenal-chelsea macini dortmund-munchen macina tercih eder. dogrudur sertlik ve tempo olarak ne bir italyan ne de bir ispanyol ligi olabilir, ancak gercekten oyun tamamen durust oyundur; kimse 90 dakika defansa yatmaz, taraftar rakip futbolcuya cift dalip kirmizi kart yiyen kendi oyuncusunu degil, top oynamak yerine kendini yere atan kendi futbolcusunu yuhalar. futbolcular halkin hem ilahi, hem de soytarisidirlar.teknik direktorler mutevazidir mac oncesi cok konusmazlar, kulup baskani tarafindan uc kurus paraya calisan gencecik muhabirler yasakli ilan edilmez aksine antreman sahalarinda bu gorevlilerin ucretsiz yararlanabilecekleri bufeler kahve makineleri bulunur.

maclarda insanlar bira icerler, hepsi oturuyormus gibi gorunse de icerideki ugultu rakibi bogar, taraftar kendini degil takimini destekler tribunde.

kisacasi diger liglere gore de premierdir, birincildir premier league.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol