hayatımın özeti

wereyda
tan tolga demirci’nin 2002/2005 yılları arasında tamamladığı üstgerçekçi bir otobiyografi çalı$ması. teoman kumbaracıba$ı burada da var, ho$ bir yapım.

"az sonra yok olacak şu kareye dikkatle bakın.
sizin yanılsama dediğiniz, hayatımın özetiydi..

kim olduğumu saklıyorlar benden. çocukluğum tarafından öldürülmeden, kim olduğumu bulmalıyım. annemin içindeyken, kırmızı bir alıcı yerle$tirdiler karnıma; sonra bütün kadınlar terketti beni.
aniden uyandım.. vücuduma bakıyorum.. kendimi tanımaya çalışıyorum. vücudum harflerden olu$uyor. eğer günah i$lersem harfler birbirine karı$ıyor.

$iddetten korkuyorum.. hitler, yahudilerden sabun yapmı$.. $imdi yahudiler intikam alıyor.

kafamın içinde dokunamadığım bir yer var. kaybettiğim bütün kadınlar orda.. kanı köpüklenmi$ kadınlar, erkek gibi kokuyor. onlarla evlenmek için kas geli$tiriyorum. akademisyenler güçlü bir dilim olduğunu söylüyor.

kadınlar ayakkabılarını kapının önünde çıkarıyor. topuklu ayakkabı giyen kadınlar, tanrıya benden daha yakın. onlar cennete gidecek, ben cehenneme gideceğim. çünkü kitaplar erkekliğimi öldürüyor.

’-bir bebeğimiz olsun istiyorum’ diye sordu kadın
’-bir bebeğimiz olsun istiyorum’ diye yanıtladı adam.

annemin mezarını ziyaret ediyorum. sonra delinin biri, kuyuya bir ta$ atıyor, korkup hızla uzakla$ıyorum oradan.

arkeolojiye hayranlık duyuyorum. psikiyatristimin sözlerini avucumda ta$ıyorum. onu terkediyorum... onu terkediyorum... onu terkediyorum...

on saniye sonra telefonum çalmazsa, beyin kanaması geçireğim. beyin kanamasını durdurmak için sürekli kitap okumak gerekiyor. harfler, gözlerimden mideme doluyor. sürekli $i$manlıyorum.

hiç görmediğim ülkelerin kapak kızları ile sevi$iyorum. vücutları, kırık ah$ap ve güneşte bırakılmı$ sosyetik kuma$ kokuyor. onların namusundan ve batılı vicdanından ben sorumluyum.

dü$lerimde sürekli ba$kalarının dü$lerini görüyorum.

kafamdaki kadınlar, ağzımdan kaçamaz. soluk alamasamda gitmelerini engelliyorum.

kansere yakalanmamı$ göğüsleri ödüllendiriyorum.

özgürlükler ülkesini kıskanıyorum. birbirine dolanmı$ kablolardan korkuyorum. onlar matematik problemi. bir türlü ayrılamayan binlerce sevgili..

korku filmlerinde öldürülen kadınlarını kıskanıyorum. benimle sevi$mek istemiyorlar, komplekslerim olduğunu söylüyorlar.

sevdiğim yazarların mezarlarını arıyorum. gördüğüm ne kadar delik varsa tıkıyorum. ikiz karde$im tarafından öldürülmekten korkuyorum. sürtünme kuvvetinin formulünü bilmediğim için aç kalıyorum. acımı azaltmak için, zamanı ağırla$tıracak kadınlar arıyorum.

dü$manlarım var, kim olduğumu saklıyorlar benden. gerçeğe doğru kaçıyorum. sözcükler ve görüntüler arkamda kalıyor. ölmeden önce izlediğim son film, hayatımın özeti oluyor."

tom waits ile biten bir film, sadece seyredilmez..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol